banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fuat Avni Urfalı çıktı- Said Sefa kimdir?

Fuat Avni Twitter hesabını deşifre etmek için 1.5 yıldır teknik takip yürüten İstanbul Organize Suçlar Şubesi önemli tespitlerde bulundu. Polis, hesabın ilk olarak ‘msaidsolak' ismiyle kurulduğunu belirledi. Türkiye'de sadece bir tane Muhammed Said Solak ismiyle açılmış hesap olduğu saptandı. Solak'ın, mahkeme kararıyla ismini Said Sefa olarak değiştiren gazeteci olduğu ortaya çıktı. 

HESAP VAN’DA AÇILMIŞ

Polis, hesabı Van'da açan Sefa'nın uslubu ve kullandığı kelimelerle ilgili uzmanlara inceleme yaptırdı. Uzmanlar, Fuat Avni hesabındaki dilin, Sefa'nın kitabındaki uslupla örtüştüğünü belirledi. Twitter'daki hesabı da ‘Fuat Avni' olarak değişti.
SAİD SEFA, HESABI AYDOĞAN VATANDAŞ’A DEVRETTİ

Polise göre süreç şöyle işledi: Kısa sürede fenomen haline gelen hesap, FETÖ/PDY yöneticilerinin ilgisini çekti. Yüz binlerce kişiye ulaşan hesap, örgütün yayın organı haline dönüştü. Örgütle bağı olduğu öne sürülen ve yurtdışında olduğu değerlendirilen Said Sefa, hesabı Aydoğan Vatandaş'a devretti.

ÜÇÜNCÜ EDİTÖR DEVREDE

Polise göre, Vatandaş'ın ardından Fuat Avni hesabı üçüncü bir editöre devredildi. Üçüncü editörün dili, uslubu ise diğer ikisinden farklı. Son paylaşımlar, hesaba, Türkiye ile büyük saat farkı olan bir ülkeden giriş yapıldığını da ortaya koydu.
HESAP, ABD’DEN KONTROL EDİLİYOR

Polisin tespitine göre şu an Fuat Avni hesabı, ABD'den kontrol ediliyor ve bilgi havuzuna gelen bilgiler servis ediliyor.
GEÇEN HAFTA 31 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

İstanbul'da hafta sonu internet sitelerine yönelik yapılan ‘Fuat Avni' operasyonunda 31 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerden M.S.K. ile Y. Y. tutuklanmıştı. Gözaltına alınıp serbest kalanlar ifadelerinde Said Sefa'nın 19 Temmuz'da, “Ben kaçıyorum siz de kaçın. İki ay ortada görünmeyin, sonra sorun yok” deyip gittiğini söyledi.

Said Sefa kimdir?

Muhammed said solak namı diğer said sefa kimdir? Şanlıurfa'da bulunan memani aşiretindendir.
 Said Sefa 2015 yılında kim olduğunu kendi kaleminden okuyalım;

"Merak edilecek önemde biri olduğumu anlamakta biraz geciktiğim için affınıza sığınarak kim olduğum ve hakkımdaki iddialarla ilgili üç beş kelam sarf edeceğim... 

Aile kökenimiz Ahlat'a dayanmakla birlikte Bitlis, Muş, Ağrı, Van, Şanlıurfa gibi şehirleri kapsayan geniş bir ailemiz var. Dedemlerimin Urfa'da ve Muş'ta arsaları, köyleri, mal varlıkları mevcut.. Kimi, zamanla değer yitirmiş çok zorluklar çekilmiş, anlatılanlara göre varlıktan yokluğa düşmüşler.. 

Malazgirt ve Şanlıurfa arasında mekik dokuyan dedelerimden, babamın dedesinin kütüğünde Malazgirt yazarken annemin dedesinin de kütüğünde Şanlıurfa yazar. Bu arada şunu da hatırlatayım annem ve babamın babası (dedem) amca çocuklarıdır. 

Uzun yıllar Şanlıurfa'da olmamıza ve büyük dedelerimizin toprakları orada olmasına rağmen Urfa'da da muhacir olarak biliniriz. Urfalı ya da Malazgirtli olmam arasında bir fark görmüyorum.

 Çocukluğumun bir kısmı, babamın işlerinden ötürü Van'da geçse de Urfa'da büyüdüm ve hala Urfa'da evimiz, arsalarımız, toprağımız var. Her yaz öldürücü sıcağa rağmen yaz aylarını Urfa'da geçirmeyi tercih ederim.

Bütün akrabalarımız ve geniş ailemiz bir kaç istisna dışında Urfa'da yaşar.
Malazgirt yerine Urfalı'yım deyişimin birileri için efsunlu bir şeye dönüşeceğini kestiremedim hata etmişim.. 

Urfa'da varlıktan yokluğa, yokluktan varlığa geçilmiş.. Şükür ki şu anda varlıklı durumda olan ailemiz genelde inşaat işleriyle meşgul.. 

Dedemin soyadı ''Solak''. Kendilerine nufüs memurunun zorla verdiği bu soyadını asla tasvip etmemiş, vefat edinceye kadar da bunu sayıklamış. Babama nasihati ''Solak'' olan soyadını değiştirmesi. Dedemin kardeşleri bu soyadını değiştirip Babacan soyadını almışlar.

 Babam uzun süre Solak soyadını değiştirmedi. Değiştirmeye karar verdiğinde yedi kardeş olan bizlerden 18 yaşından büyük olanların soyadı Solak olarak kaldı geri kalanların değişti ve Çalışkan soyadını aldılar. 

Ben inatçı biri olarak bir süre daha Solak soyadını taşıdım. Daha sonra iki gerekçe ile soyadımı değiştirdim. Hazır mahkemeye başvurmuşken M. Said olan ismimdeki Muhammed'in de kaldırılması talebinde bulundum. Zira iki isimli olmanın bir çok sıkıntısını yaşadım. 

(Bazı diplomalarımda sadece Said bazılarında sadece Muhammed yazması, M. Said'in, Mehmet Said olarak yazılması vs gibi) 

1. Said Sefa kulağa çok şiirsel geliyordu ve ben de şiir albümü çıkarıyordum o esnada. Albümde bu ismin olması da menejerim olan Fatih Özbey'in fikridir, sağolsun.. 

2. Çocuklarımın arkadaşlarının 'Solak' yerine onlara Salak diyerek onlarla alay etmesi. 

Babamın soyadının Çalışkan benim de Sefa olması bundandır.. Bu gizli saklı bir durum değil. Kimliğimde hala eski soyadı ''Solak'' diye yazar ve mahkeme kararında neden isim ve soyisim değişikliği olduğu yazılıdır. 

Böyle bir şeyi çok önemseyip bunu kamuoyuna aktaracak kadar akıllıların çıkacağını kesiremedim, hata etmişim..

 Ergenliğe geçtiğim yıllar tiyatro ile tanıştım. Gazete, radyo, televizyon işlerine aşırı bir merakım vardı. Özel alanım ve tutkuyla bağlandım şeyse edebiyattı.

Tiyatro ounculuğu yanısıra henüz 18 yaşında bazı televizyon dizilerinde kısa roller aldım. 

 Dedelerimizden kalan arsalar ve de kazancımızın bir kısmını yurtdışında yatırıma dönüştürme fikri de ayıptır söylemesi bana aittir. 

Ortaklarımla kurduğum ve hissedarı olduğum şirketler hala işlerine en iyi şekilde devam ediyor. 

Doğu'da yapılacak yatırımlara karşılıksız kredi ve hibeler verildiğinden bazı arkadaşlarımla yatırım yapma kararı aldık.

"İLK TERCİHİM VAN OLDU"

İlk tercimiz Van oldu. Van'a özel ilgim vardır. Yatırım yapmak istediğimizi dönemin bakanlarından Zafer Çağlayan'a bir yurt dışı gezisinde açtım. Malum kendisi de Muşlu - ve bizim aşirete mensubiyeti vardır - Koli ambalaj fabrikası açmak istediğimizi söyleyince heyecanla durumu 'Rıfat Hisarcıklıoğlu'na bizzat anlatmıştı. Bak hemşehrilerim doğuya yatırım düşünüyor demiş, Van valisini de bizzat aramıştı'' 

Kısa zaman sonra Van'a açtığımız fabrikanın bütün işlemlerini koordine ettiğimden orada da kar ortaklığım vardır. 

Birçok defa gidip geldiğim Van'da Felsefe ve Din bilimlerinden yüksek lisans yapma imkanı da bulmuş oldum. 

O esnada Van Öğretmenler Derneği'nin ısrarıyla bir çok projelerine katkıda bulundum. Projede yer alan herkes adına bir ödenek çıkarılabiliyor ve bu ödenekler, dernek için kullanılıyordu. 

Fakir öğrenci okutma projesine katkıda bulunmak adına adıma çıkarılan ödeneğin tek kuruşuna dokunmadığım gibi bir çok kişiye de yardımcı olmaya gayret ettim.. 

Depremi de orada yaşadım.. Ailem İstanbul'da olmasına rağmen 6 ay çadırda yaşayarak, Van'ın bütün kenar mahallerine sokak sokak yardım dağıttım..

Anahtar Kelimeler:
MuhammedSaid SefaSaid Solak
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Dogrucu Davut 5 yıl önce

Bu nasıl bir gorgusuzluk mallariniz topragimiz var biz zenginiz.Fakirlere yardim ettim projeler yaptim. ben yaptim.ayiptir soylemesi.igrenc.Kendini sen de begenmiyorsun. kendi kendini overek degerli gostermeye calisiyorsun.Sussaydin da adam sansaydik

Avatar
adınız 4 yıl önce

yanlış kişi yakalanmıştır. fuat avni habertürk muhabiri didem yılmaz'dan başkası değildir. kendisini fuat avni eden kişi ise cia ajanı serdar turgut ve mit'teki fetöcü kanatla temas halindeki fatih altaylı ve nagehan alçıydılar.