banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Mera alanında hayata geçirilmek istenen projeye tepki

 Ürünlü’deki tek mera alanında hayata geçirilmek istenen proje büyük tepki topladı. Mera alanının vasfının değiştirilmesine karşı çıkan mahalle sakinlerinin  tepki eylemine Nilüfer Kent Konseyi Kırsal  Alan Çalışma Grubu da destek verdi.

Nilüfer Kent Konseyi Kırsal Alan Çalışma Grubu öncülüğünde, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ürünlü Merası’nda yapacağı öne sürülen  hipodrom projesine karşı mahalle sakinlerinin katılımıyla eylem gerçekleştirildi.

Ürünlü meydanında toplanan kalabalık grup, “Meralar hayattır”, “Meramızdan elini çek!”, “Kır üretmezse, kent aç kalır”, “Hipodromun merada ne işi var?”, “Meralar kalsın, hayvanlar özgür olsun” yazılı dövizler taşıyarak ve slogan atarak mera alanına yürüdü.

Hayvanlarımızı otlatmak istiyoruz

Burada basın açıklaması yapan Ürünlü Mahalle Muhtarı Nihat Algan, Ürünlü’nün hayvancılığın devam ettiği önemli mahallelerden biri olduğuna vurgu yaptı.

İnsanlara daha sağlıklı besinler sunabilmek için tamamen suni yem ile beslemek yerine, hayvanlarını merada otlatmayı tercih ettiklerini belirten Muhtar Algan, Ürünlü’nün elinde kalan son merayı da kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.  Algan, “Başka bir anlatımla kurbanlıklar hariç en az 600-700 küçükbaş hayvanın beslenme ve otlatılma alanı yok edilecektir” dedi.

Söz konusu alan için mera vasfı değiştirilme talebinin henüz onaylanmadığına dikkat çeken Algan “Duyumlar söz konusu mera alanının mera olarak kullanımının sonlandırılacağı herhangi bir plan değişikliği kararı, ilanı veya onay izni olmadan hipodrom yapım amaçlı çalışmaların başlatıldığı şeklindedir” diye konuştu.

Yenişehir  Karaköy,  Gemlik Karacaali, Yenişehir Çardak ve Karacabey Arız köylerinde mera alanlarının  şirketlere kiralandığını ve köylülerin işgalci konuma getirildiğini öne süren Muhtar Algan “Mera alanlarının talanına, yağmasına, köylünün kullanımından çıkarılmasına ve mera vasfının yok edilmesi çalışmalarına son verilmelidir” diyerek ortak talebi dile getirdi.  (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.