banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Memurların maaş zamları açıklandı

Memur zamları konusunda Bayram öncesinde hükümet ve sendikalar arasında uzlaşma sağlandı... Çalışma Bakanı Faruk Çelik açıklama yaptı. 2014 yılında taban aylığına 175 lira zam yapıldı... 2015'te yüzde 3+3 zam yapılacak..
Memur zamları konusunda Bayram öncesinde hükümet ve sendikalar arasında uzlaşma sağlandı... Çalışma Bakanı uzlaşmanın ayrıntılarını anlattı.

ÇALIŞMA BAKANI FARUK ÇELİK:

2014-2015 memur zammı görüşmeleri mutabakat ile sonuçlanmıştır. 2014'ten geçerli olmak üzere taban aylığına 175 TL zam yapılacaktır. 2015'te ise birinci altı ayda yüzde 3, ikinci altı ayda yüzde 3 ve enflasyon farkı oluşursa bu fark ödenecektir.

Eğitimciler için 2014 birinci altı ayında 75 TL, ikinci altı ayda 75 TL olmak üzere öğretmenlerimize toplam 150 TL eğitim öğretim tazminatı ödenecektir.

4C'lilere aile yardımı, eş ve çocuk yardımının yanısıra, iyileştirme faslından 175 TL, seyyanen yapılacak artış da 175 TL olmak üzere aile ve eş-çocuk yardımı dahil toplamda 350 TL iyileştirme yapılacaktır.

Hizmet kollarına gelince hakem heyetinin vermiş olduğu kazanımları aynen korumuş bulunmaktayız. Hizmet kollarında yeni bazı iyileştirmeler de gerçekleştirdik.

Taban aylığına yapılan artış emekliler açısından da son derece anlamlıdır. Gelecek yıllardaki artışlara yansıması açısından da önemlidir. Son 1 ay içerisinde Türk-iş ve Hak-İş arasında yapılan sözleşmeler ve Grevlerin uzlaşmayla sonuçlanması ve memurlarla yaptığımız sözleşmeler göz önüne alınınca, bakanlığımızın asli görevi olan diyalog ve sorunların masada çözümü konusunda önemli adımlar atılmış bulunmaktadır. Herkese hayırlı olsun.. "

Kaynak: rotahaber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.