banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Memur ve hizmetliler yer değiştirebilecek

Coşkun yaptığı açıklamada: “Sendikamız Eğitim-Bir-Sen’in toplu sözleşme görüşmeleri ve Kurum İdarî Kurulları çalışma toplantılarında ısrarla Milli Eğitim Bakanlığından talep ettiği, öğretmenler haricindeki Bakanlık personeli için isteğe bağlı yer değişikliği hakkı verilmesi talebimiz kabul edildi.

12.10.2013 tarihli ve 28793 sayılı Resmî Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmeliğin 32’inci maddesi ile genel idare hizmetleri, teknik hizmetler ve yardımcı hizmetler sınıfına mensup personele il içinde 3 yıl, iller arasında 5 yıl görev yapmış olmak koşuluyla yer değiştirme hakkı tanınmıştır.

2012 yılı toplu sözleşme görüşmelerinde, Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı haricinde kalan kadrolarda 657 sayılı Kanuna tabi çalışan diğer personelden, bulundukları kurumda 3 yıl süreyle çalışanlar; eğitim kurumundan/birimden Milli Eğitim Bakanlığına bağlı diğer eğitim kurumlara/birimlere, istek ve ihtiyaç doğrultusunda bulundukları il içinde veya iller arasında yer değiştirmek suretiyle atanmalarını isteyebilmelerini talep etmiştik. Söz konusu talebi, Kamu Personel Danışma Kuruluna da taşımıştık. Yine Nisan 2013 Kurum İdarî Kurulu Çalışma Raporuna esas taleplerimiz arasında Teknik Hizmetler, Genel İdare Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler sınıfı çalışanları için öğretmenlerde olduğu gibi hizmet puanı üstünlüğü esasına göre belli dönemlerde atama ve yer değiştirme imkânı sağlanması da yer almaktaydı. Söz konusu talebimizin 652 sayılı KHK sonrası ikincil mevzuat düzenlemeleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi konusunda Bakanlık nezdinde müteaddit defalar girişimlerimiz olmuştu.

Netice itibariyle girişimlerimiz ve çabalarımız olumlu sonuç vermiş; Eğitim-Bir-Sen bir kazanıma daha imza atmış bulunmaktadır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.