banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

MEMUR-SEN: 'DEVLET MEMURLARI EMEKLİ OLMUYOR'



    Şanlıurfa Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fethi AKBULUT geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıklarını belirtti. AKBULUT yaptığı yazılı açıklamada, geçim sıkıntısı nedeniyle kamu çalışanlarının istedikleri halde emekli olamadıkları söyledi.

           Türkiye de yaklaşık 800 bin memurun emekliliği hak etmesine rağmen maaşlarının düşeceği endişesi ile emekli olamadığını kaydeden AKBULUT, "Emeklilik teşvik edilse kamuda 800 bin yeni istihdamın önü açılır. Ayıca emekli olanlar da ailesini geçindirmek için başka işler yapmaktan emekliliğin tadını çıkaramıyor" dedi.
 
İKRAMİYELER OLDUKÇA DÜŞÜK

           Emekli ikramiyelerinin oldukça düşük olduğunu söyleyen Şube Başkanı AKBULUT, "30 yıl görev yapan bir memur 30 bin TL, bir müdür 46 bin TL emekli ikramiyesi alırken, bir kamu işçisi emekli olurken 82 bin TL kıdem tazminatı alıyor. Eskiden memurların emekli ikramiyeleri ile ev alınırdı. Şimdi ise emekli ikramiyeleri bir oda bile etmez hale geldi. En azından memur ikramiyelerinin işçilerinin seviyesine çıkartılması bir zarurettir" diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞLARI DİPTE

           Memurların emekli maaşlarının da düşük olduğunu verilen denge Tazminatının emekliliğe sayılmadığını belirten AKBULUT 30 yıllık bir memurun emekli olunca 1170 TL, müdürün 1300 TL emekli maaşı aldığı, kamu işçisinin emekli maaşının ise 2600 TL olduğunu söyledi. Karapınar mağduriyetin son bulması ve memurların emeklikte rahatça geçimlerini sağlamaları işçi ve memurlar arasındaki bu ayrımcılığa bir an önce son verilmesini başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk ÇELİK ve hükümetimizin memurların sesine kulak verip Toplu sözleme yapılırken yeni bir düzenleme yapmasını istediklerini kaydetti.

İNTİBAK YASASI

Memurların farklı sistemlere tabi olmasının işçi emeklileri arasındaki maaş farklılıklarının giderilmesine yönelik intibak yasası olarak bilinen çalışmaların bir benzerinin memur emeklileri için de yapılmasını zorunlu hale getireceğinin altını çizen AKBULUT, “Yeni sistemde memurların emekli ikramiyesinin hesaplanmasına ilişkin bir düzenleme yapılması bu ayrımcılığın ortadan kalması gerekmektedir dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.