banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Mekke'nin Fethi Gaziantep'te coşku ile kutlandı

Mekke’nin Fethi’nin 1385’inci yılını Türkiye’nin farklı noktalarında kutlayan Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD), Gaziantep’te düzenlediği programa Antepliler yoğun katılım gösterdi.

Kamil Ocak Kapalı Spor salonunda düzenlenen programa, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan, Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Karalar, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat ve parti yetkilileri, AGD Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan ile STK temsilcileri ile davetliler katıldı.

Hafız Serdar Demirtaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İstanbul Sultan Ahmet Cami İmam Hatibi Hasan Kara’nın Kur’an ziyafeti ile devam etti.

Kur’an-ı Kerim ziyafeti ile başlayan programın açılış konuşmasını Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gaziantep Şube Başkanı Özcan Fidan yaptı. Fidan, Mekke’nin Fethi programını Türkiye’nin birçok noktasında düzenlediklerini söyledi.

Program daha sonra Mekke’nin Fethini konu alan sinevizyon ve Kum sanatı gösterimi ile devam etti.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, vatandaşlara yılbaşı etkinliklerine katılmayıp programa geldikleri için teşekkür etti.

Gök, “Özellikle içinde bulunduğumuz anı da içine katarak söylüyorum. Son iki yüz yıl kan, gözyaşı ve zulmün hakim olduğu bir dönem olarak geçti. Hala da geçiyor. Açlıktan ölenlerle, tokluktan ölenlerin aynı gök kubbeyi paylaştığı zamanları yaşıyoruz. Zalimlerin zulmünün ve mazlumların gözyaşının arşı titrettiği zamanları yaşıyoruz.”dedi.

İslam ümmetinin başsız kalışının ve darmadağın yenildiği dönemleri yaşadığına dikkat çeken Gök, “Bu dönemde O’na herkesten daha fazla muhtacız. Bu ümmetin başsız kalmamasını diliyoruz.”ifadelerini kullandı.

Gecede konuşan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Bölge Başkanı Mehmet Fatih Evyapan ise, konuşmasında, Yeryüzünde batılın hakim olduğu bir düzenin olduğunu ve bu düzende değil Müslümanların, gayri müslimlerin bile huzur bulmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Program ilahi sanatçılarının seslendirdiği şiir ve ilahilerin ardından, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen "Siyer-i Nebi" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül takdimi ve yapılan dua ile sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.