banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

İslam dünyasındaki parçalanmışlıklara dikkat çeken Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema) üyelerinden Molla Sinan Ünel, Mekke’nin fethine giden süreci iyi tahlil etmesini tavsiye ederek Mekke fethi gibi fetihlerin gerçekleşmesinin gerektiğini söyledi.

Mekke’nin fethi İslam tarihinde ve Müslümanlar açısından önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Ünel, “Mekke'nin Fethi 31 Aralık’ta Müslümanlar tarafından kutlanıyor. Tabi Mekke’nin fethi İslam Tarihi içerisinde müminler ve iman ehli açısından çok önemli bir yer tutmaktadır. Çünkü Allah (cc) Mekke’nin fethi ile gerek Mekke’deki müşriklere gerekse onların şahsından tüm dünya zalimlerine, tüm dünya mütekebbirlerine çok büyük bir ders vermiştir. Şeytan ve şeytanın yarenlerine açıktan ağır bir darbe indirmiştir. Peygamber Efendimiz (a.s) Mekke’nin fethinden sonra şu tarihi sözü söylüyor: Artık bundan sonra bu beldede şeytana yer kalmamıştır.” dedi

“Her asırda Mekke’nin Fetihleri gerçekleşmesi lazımdır”

Müslümanların Mekke’nin Fethine giden süreci iyi tahlil etmesi gerektiğini söyleyen Ünel, “Her asırda Mekke’nin Fetihleri gerçekleşmesi lazımdır. Şuan günümüzde Müslümanların paramparça olduğu ve artık hiçbir değeri kalmadığı ve her gün kanın oluk oluk aktığını, Müslüman bayanların tecavüze uğradığı, Müslüman çocukların yetim kaldığı, Müslüman çocukların cesetleri kıyıya vurulduğu görülmektedir. Müslümanların yer altı kaynakların sömürüldüğü, Müslümanların ekonomik olarak perişan olduğu böyle bir zamanda temennimiz, Müslümanların yeniden izzet ve şeref bulmasına, İslam bayrağının yeniden dalgalanmasına ve Müslümanların yeniden yeryüzündeki tüm insanlara hamilik yapmasına vesile olan  Mekke gibi fetihlerin bize ihsan edilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Mekke fethini iyi okumamız gerekir”

Müslümanların Mekke’nin fethine giden süreci iyi okuması gerektiğini sözlerine ekleyen Ünel, “Biz Müslümanlar olarak üzerimize düşen vazifeyi yerine getirelim ki Allah bize yeniden fetihler ihsan etsin. Bu fetihlerle asrın tağutlarına, asrın şer güçlerine ve müstekbirlerine darbe vuruldu. Mekke’nin fethi sadece bir gecede kutlanacak bir şey değildir. Biz, bugün Müslümanlar olarak Mekke fethinden elde edeceğimiz en büyük derslerden bir tanesi de Mekke fethine giden süreci görmeliyiz.” diye konuştu. (Ramazan Casuk- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.