banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Mehmetçiği hedef tahtası yaptı!

Mehmetçiğe köpek bakıcılığı yaptıran, evini taşıtan ve karısına hamallık yaptıran komutandan sonra, askeri hedef tahtası olarak kullanan komutan da çıktı.

Vatanı korumak için askere gönderilen vatan evlatlarına bazı TSK subaylarının reva gördükleri muamele pes dedirtecek cinsten... Yeni Akitin ulaştığı görüntülere göre Balıkesir 9. Üs 191inci Filoda görevli Pilot Üsteğmen Cevdet Türkeli, görevli bir eri dart hedef tahtasına koyarak, başının üzerine yarleştirdiği meyveye atış yapıyor.

Başındaki meyvenin düşmemesi ve komutanın hedefi tutturabilmesi için heykel gibi komutanın karşısına dikilen ere yapılanlar daha önce TSK bünyesinde erlere yaptıran insanlık dışı uygulamaları hatırlattı. Askerlere görevleri dışında işlerin yaptırdığının bir bir ortaya çıkması ise, “Millet, evladını komutan eğlencesi için mi askere gönderiyor?” yorumlarına sebep oluyor. İşte daha önce görüntüleri ve belgeleri gün yüzüne çıkan skandallar.

ERLERİN ELİNE PİMİ ÇEKİLMİŞ EL BOMBASI BIRAKMIŞLARDI
Elazığın Karakoçan Jandarma Komutanlığında görevlendirilen 2nci Motorlu Piyade Taburu 3üncü Bölükte askerliğini yapan çavuş İbrahim Yaman ile erler İbrahim Öztürk, Ali Osman Altın ve Mesut Bulut mevzideki patlamada şehit düştü. Olay haber ajanslarına kaza sonucu el bombasının patlaması olarak yansıdı ve 4 asker memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Soruşturma neticesinde patlamanın kaza sonucu değil, nöbet sırasında uyuduğu ileri sürülen bir erin pimi çekilmiş el bombasını tutarak ‘cezalandırılması sırasında meydana geldiği ortaya çıktı. 

Bu cezayı veren Teğmen Mehmet Tümer olay günü tutuklandı. İddiaya göre Mersinli er İbrahim Öztürk, uyurken yakalandı. Teğmen Mehmet Tümer, nöbette uyuduğu gerekçesiyle Öztürkün eline, pimi çekilmiş el bombasını verdi. Öztürk, mevzileri dolaşıp, asker arkadaşlarından yardım isteyip pimi aradı. Teğmene gidip pimi vermesini istedi. Ancak eli terleyince mandalını bıraktığı bomba infilak etti. Olayda İbrahim Yaman ile erler İbrahim Öztürk, Mesut Bulut ve Ali Osman Altın şehit oldu.

ASKERLER KÖPEĞİN EMİR ERİ GİBİ ÇALIŞTIRILDI
Vatanı korumak için milletin evladını gönderdiği askeri birlikte askerleri köpek bakıcısı yapan Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, ‘Tarçın ismini verdiği köpeğine bakmaları için iki asker görevlendirmişti. Tümamiral Cem Gürdenizin Tarçın isimli köpeğine bakmakla görevlendirilen askerler ise köpeği her gün düzenli olarak dolaştırmak, bakımını yapmak, yedirmek, onu korumak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak zorunda kalmışlardı.

AKRABALARININ EVİNİ DE ASKERLERE TAŞITMIŞLARDI
Tümamiral Ramazan Cem Gürdenizin, habervaktim.com isimli internet sitesinde yayınlanan video görüntülerine göre İstanbuldaki kızının evini askeri personele, hem de askeri resmi plakalı araçla taşıttırdığı ortaya çıkmıştı. Söz konusu nakliye işini yapanlar arasında Tümamiral Ramazan Cem Gürdenizin yanı sıra Deniz Asteğmen Kıdemli Çavuş Serdar Çalışır, Deniz Asteğmen Tarık Dikbasan, Deniz Sivil Memur Tamer Köksal ile Feridun Özenin bulunduğu iddia edilmişti.

ASKERİ, EŞLERİNE MAKAM ŞOFÖRÜ YAPMIŞLARDI
Mersin İl Jandarma Komutanı Ünal Ayvazoğlunun, eşi Akife Ayvazoğlunun şoförlüğünü yapması ve ihtiyaçlarını karşılaması için bir er görevlendirdiği görüntülenmişti. Mersinde er olarak vatani görevini yapan Erkan isimli asker, her gün komutanın eşine şoförlük yaparak talimatlarını yerine getiriyor. Ele geçirilen görüntülerde Ayvazoğlu ile er Erkanın, 33 SD ... plakalı bir araçla alışveriş merkezinde oldukları anlaşılıyor. Alışverişten sonra aracın bagajını açan Er Erkan, Akife Hanımın aldığı eşyaları marketten araca kadar taşımış, bagaja yerleştiriyordu.

KEMAL GÜMÜŞ/YENİ AKİT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.