banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Mehmet Ağar'a tahliye haberine yalanlama

''Susurluk'' davasından hükümlü eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak tahliye olmasının söz konusu olmadığı bildirildi.

Ağar'ın 25 Nisan'da cezaevinden çıkacağı iddia ediliyordu. Haberde, 3. Yargı Paketi'nde yer alan ve şartlı tahliyesine bir yıl kalanlara, yarıaçık cezaevine gitmeden 'denetimli serbestlik' imkânı tanıyan düzenleme, Ağar'a da tahliye yolunu açacak deniliyordu.

MEHMET AĞAR'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Eski bakanlardan Mehmet Ağar'ın avukatı Abdullah Egeli, müvekkilinin kanunda belirlenen süreler öncesi herhangi bir şekilde tahliyesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Egeli, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede "Mehmet Ağar 9 gün sonra tahliye oluyor" başlığıyla yer alan haberin tamamen gerçek dışı olduğunu belirtti.

İddianın, dedikodu ve yalan haber olmaktan öte hiçbir değerinin bulunmadığını ifade eden Egeli, şunları kaydetti:

"Müvekkilimin kanunda belirlenen süreler öncesi herhangi bir şekilde tahliyesi söz konusu değildir. Gerçek olmayan ve toplumda zihin karışıklığı yaratmaya çalışan bu tür yayınlarda isminin geçerek, devamlı şekilde gündemde tutulmaya çalışılması müvekkilimi rahatsız etmektedir. Bu tür asılsız iddialarla ilgili ayrıca yasal yollara da müracaat edilecektir."

SAVCILIK DA AÇIKLAMA YAPTI

Ancak AA muhabirinin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan aldığı bilgiye göre, ''Susurluk'' davasından hakkında kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası bulunan ve bu cezasını 9 aydan buyana Yenipazar Ceza ve Tutukevi'nde çeken Mehmet Ağar'ın dosyası, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun çerçevesinde incelendi.

Yapılan inceleme sonucunda Ağar'ın şu an için tahliyesinin söz konusu olmadığı belirlendi.

Aydın'da, bugüne kadar 193 hükümlünün çıkan yeni yasadan faydalanmak için başvuruda bulunduğu, 96 hükümlünün tahliye olduğu ve dosyaların incelemelerinin devam ettiği öğrenildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.