banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından yaşanan 6-7 Ekim olaylarından, Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Riyat Güneş ve Ahmet Hüseyin Dakak'ın vahşice katledilmesi olayına ilişkin meclis araştırma komisyonunun kurulması gerektiğini belirten Av. M. Muhsin Daş,  Meclisin bu konular için mutlaka bir araştırma komisyonu kurması gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'lilerin vahşi saldırısına maruz kalan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan dava müdahili Av.Daş, "Haksızlık her kime yapılırsa yapılsın haksızlığa uğrayanları savunmak gerekiyor. 6-7 Ekim olaylarında yaşanan olayların üzerine gidilmemiştir. Bunun soruşturması, takibatı yapılmamış, sorumlu kişilerin üzerine gidilmemiştir. Ekim olaylarını soruşturmak için bir komisyon kurulmamıştır. Bu konu hakkında hem kişiler hem de kurumlar hakkında Meclis Araştırma Komisyonu kurulması gerekir." dedi.

"Sakallı   Müslümanlar dahi mağdur edilmiştir"

Yasin Börü'nün şahsında çok kişinin mağdur edildiğini söyleyen Daş, "6-8 olaylarında Diyarbakır'ın ender gördüğü haksızlık ve zulümlerden  yaşandı. Bizler duyarlılığımız gereği haksızlığa ve zulme uğrayanların yanındayız. Yasin Börü bir kişi değildir. Yasin Börü'nün şahsında çok kişi hedef gösterilip mağdur edilmiştir. Hiçbir siyasi partiyle alakası olmayan sakallı Müslümanlar dahi mağdur edilmiştir. Meclisin bu konular için mutlaka bir araştırma komisyonu kurması ve yaşanan o olayları incelemesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Tüm avukatların haksızlığa karşı olması gerektiğini ifade eden Daş, “Hem Diyarbakırlı hem Müslüman hem de bir avukat olarak, Yasin Börü'ye ve arkadaşlarına yapılan bu haksızlığa karşı olduğumuzu belirmek istiyorum. Müsait olan tüm avukat arkadaşlarımın Yasin Börü'nün davasını takip etmeleri gerekir.  Zulme karşı olmak, seyirci kalınmamak gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Yasin Börü bir semboldür"

" Doğrusu toplumda infial uyandırmış bir davada, rahatlıkla tahliye çıkmasını yadırgıyoruz." diyen Daş, daha konuşmasına şöyle devam etti:

"Gerçek suçluların tespit edilmesi lazım. Suçu işleyenlerin arkasındaki kişileri tespit etmek gerekiyor. Azmettiren ve failler belki hala dolaşıyor olabilirler. Bunların tespit edilip mahkemeye çıkarılması lazım. Yasin Börü'nün şahsında bütün dindar kesimlere ciddi saldırılar oldu. Yasin Börü burada bir semboldür. Masumiyetiyle ön plana çıkmıştır. Çocuk yaşta olan Yasin vahşi bir şekilde öldürülmüştür.  Bu olaylarda bir şahsa değil, bir düşünceye saldırı yapıldığını düşünüyorum. Bu konuda ciddi bir özür dilenilmemiştir. Toplumda barışın, huzurun sağlanması için halkın değerlerine saygı gösterilmesi ve önem verilmesi gerektiğine inanıyorum."

Mahkemelerde mağdurlara söz hakkı verilmesi gerektiğine vurgu yapan Av.Daş son olarak, "Mağdur olan insanların anne babalarının mahkeme salonlarında kendilerini rahatlıkla ifade etmesi için fırsat verilmelidir. Sonuçta mahkeme heyeti ve bizim sizin için mağduriyet bitmiş olabilir ama, anne baba için hala bitmiş değildir.  Yürekleri yanmakta, onlar için haksızlık ve zulüm devam etmektedir. Bundan dolayı ailelerin kendilerini  ifade etmeleri için duruşma salonlarında imkan verilmesi lazım." diye belirtti. (Mustafa Kaynak / Yunus Sırat - İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.