banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

MEB'nin Bütçesi Bir Harvard Etmiyor

Uluslararası başarılarıyla adından söz ettiren Amerikan üniversitelerine bütçeden ayrılan paylar, Türk eğitim sisteminin durumunu gözler önüne serdi.

Harvard Üniversitesi'nin 2008 bütçesinin 51, 2009 bütçesinin ise 37,7 milyar TL olduğu ortaya çıktı. Bu rakam ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) 27 milyarlık bütçesinin üzerinde. MEB'e ayrılan payı 32 milyar TL ile geçen bir diğer üniversite ise Yale. Türkiye'nin toplam eğitim bütçesini oluşturan MEB, YÖK ve Kredi Yurtlar Kurumu, 37 milyar liranın üzerinde bütçeye sahip.

Bu rakamlar bile Harvard'ın 2008 ve 2009 bütçelerinin gerisinde. YÖK'e bağlı 94 devlet üniversitesinin 2009 bütçesi 8,7 milyar lira. Bu rakam 37,7 milyar lira olan 2009 Harvard Üniversitesi bütçesinin neredeyse 5'te biri kadar. Amerika'da, YÖK'ün toplam bütçesini geçen üniversite sayısının ise 18 olduğu belirtiliyor.

www.egitimgazetesi.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.