banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

MEB Müdürlüğü Hatasından Dönmelidir


Özgür Eğitim Sen İl Temsilciliği olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün sınava dayalı yönetici atama duyurusunu yaptıktan sonra, herhangi yasal bir gerekçe belirtmeden mevcut “Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğe” aykırı olarak sınava dayalı yönetici atama işlemlerini durdurmasını yanlış bulduklarını söyleyen Özgür Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdulgani DEMİR; "Mevcut Yönetmeliğin 23. maddesi a) bendinde ….. seçme sınavı sonucuna göre müdürlük, müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına yapılacak atamalar ilgili yılın ocak-şubat aylarında yapılır.  İfadesi yer almaktadır.
Mevcut yönetmelik yürürlükteyken, Milli Eğitim Bakanlığı personeli ile yapılan şifahi görüşmeler sonucu, Sınava dayalı yönetici atama işlemlerinin durdurulmuş olması, onlarca okulu geçici yöneticilere mahkûm edecektir. Ayrıca 01-02 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan yöneticilik sınavlarında başarılı olan ve münhal bulunan okul yöneticiliklerine müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak atanmayı bekleyen yüzlerce öğretmen ve okul yöneticisinin mağdur olmasına sebep olacak bir uygulamaya imza atmayı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine yakıştıramıyoruz." dedi.


Demir Açıklamasında; "Öncelikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yöneticilerinin hatalarından bir an önce dönmelerini ve sınava dayalı yönetici atama işlemlerini tekrar başlatmalarını talep ediyoruz.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün hatasında ısrar etmesi durumunda, 01-02 Ekim 2011 tarihlerinde yapılan yöneticilik sınavlarında başarılı olan öğretmen ve yöneticilerinden münhal bulunan yönetici kadrolarına atanmak isteyenlerin, şubat ayı sonuna kadar  23.07.1965 tarih ve 12056 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurları kanunun 17. maddesinde belirtilen “Devlet memurları, bu kanun ve bu kanuna dayanılarak yayınlanan tüzük ve yönetmeliklere göre tayin ve tespit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler.” Hükmüne istinaden dilekçe ile müracaatlarını, okulları kanalları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ulaştırmalarının, ileride mağduriyetlerini giderme ve mağduriyet oluşturanlara tazminat davası açma haklarını saklı tutacağını düşünmekteyiz.
Konu ile ilgili dilekçelere çeşitli memur web sitelerinden ulaşılabilmektedir. Ayrıca sendikamız ile irtibata geçen kişilere örnek dilekçeler temin edilecek ve danışmanlık hizmeti sunulacaktır.
Söz konusu dilekçe kampanyasının hak arama bilincinin gelişmesine katkısı olacağını umuyoruz" diye konuştu.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.