banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mazlum-Der; Adil yargılanma haktır

Her hafta cumartesi günleri düzenledikleri seminere bir konuk davet eden Mazlum-Der Şanlıurfa şubesinin bu haftaki konuğu Av. Cüneyt Altıparmak oldu. Mazlum-Der binasında düzenlenen seminere Mazlum-Der yönetim kurulu üyeleri katıldı. Av.Cüneyt Altıparmak’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde "Adil Yargılanma hakkı" konusunda bilgiler verildi.

 

Altıparmak; “Adil yargılanma hakkından herkes gerek medeni hak ve yükümlülükleriyle ilgili nizalar gerek cezai alanda kendisine yöneltilen suçlamalar konusunda karar verecek olan, yasayla kurulmuş bağımsız ve tarafsız bir mahkeme tarafından davasının makul bir süre içinde, hakkaniyete uygun ve açık olarak görülmesini istemek hakkına sahiptir” dedi.

 

Altıparmak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bir suç ile itham edilen herkes, suçluluğu yasal olarak sabit oluncaya kadar suçsuz sayılır” diye konuştu.

 

ALTIPARMAK; “HER SANIK EN AZINDAN ŞU HAKLARA SAHİPTİR:

Kendisine yöneltilen suçlamanın niteliği ve nedeninden en kısa zamanda, anladığı bir dille ve ayrıntılı olarak haberdar edilmek, Savunmasını hazırlamak için gerekli zamana ve kolaylıklara sahip olmak, Kendi kendini savunmak veya kendi seçeceği bir savunmacının yardımından yararlanmak ve eğer savunmacı tutmak için mali olanaklardan yoksun bulunuyor ve adaletin selameti gerektiriyorsa, mahkemece görevlendirilecek bir avukatın para ödemeksizin yardımından yararlanabilmek, İddia tanıklarını sorguya çekmek veya çektirmek, savunma tanıklarının da iddia tanıklarıyla aynı koşullar altında çağırılmasının ve dinlenmesinin sağlanmasını istemek, duruşmada kullanılan dili anlama dışı veya konuşma dışı taktirde bir tercümanın yardımından para ödemeksizin yararlanmak olduğunu cümlelerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.