banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Büyükşehir PKK Kuşadasıspor Manchester United 23 Galatasaray Candeias

Mavi Marmara gazilerinden İnterpol çağrısı

İstanbul Çağlayan Adliyesinde geçtiğimiz gün 10. duruşması yapılan Mavi Marmara Davası hakkında değerlendirmelerde bulunan Vanlı Mavi Marmara gazileri Gazeteci Yazar Abdulhelim Almalı, Eyüp Acar ile Mehmet Çakan, davanın Türkiye’de çok ağır yürütüldüğünü belirterek kararın bir an önce İnterpol’e gönderilmesini istediler.

Vanlı gaziler İsrail aleyhine açılan davanın olumlu olduğunu ancak bu kadar uzatılmasının davanın sulandırılmak istendiği kanaatini oluşturduğunu belirterek, kararın İnterpol’e gönderilmesini ve Gazze üzerindeki Siyonist ablukanın bir an önce kaldırılmasını istediler.

Davanın 10. duruşmasının yapıldığını hatırlatan Mavi Marmara Gazilerinden Gazeteci Yazar Abdulhelim Almalı, davanın 6. duruşmasında saldırı emrini veren İsrail’li yöneticiler hakkında tutuklama kararı verildiğini hatırlattı.

“Bizler daha aktif bir yargılama bekliyorduk”

Almalı, “Karar o günden bu yana bir türlü İnterpol’e bildirilmedi. Bu yüzden de söz konusu şahıslarla ilgili hiçbir işlem yapılamıyor. Dünyanın farklı ülkelerinde açılan davalar daha hızlı yürümektedir. Bizler daha aktif bir yargılamanın Türkiye adaleti tarafından yapılmasını bekliyorduk. Ancak bizler mazlumların gelip geleceği günün yakın olduğuna ve zalimlerin rezil alacaklarını ümit ediyoruz. İnşallah bu tutuklama kararları onlar için korku ve kâbus olur en azından İsrail’de hapsolunmaları yönünde önemli bir adım olur.” dedi.

“Türkiye Mavi Marmara şehitlerine sahip çıkmalıdır”

Türkiye’deki hukuk ve siyasetin İsrail hakkında karar alma ya da uygulama cesareti gösteremediğini aktaran Almalı, “Bizi yöneten insanlar teoride İsrail’e meydan okuyup, yerine göre esip gürleseler de pratikte pek de bunun karşılığını bulmak mümkün değil. Neticede şehit edilen bu 10 insan Türkiye vatandaşıydı. Dolayısıyla Türkiye’nin çok daha dirayetli olması gerekiyordu. Türkiye bu noktada şehitlerine sahip çıkmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in mahkûm edilmesi gerektiğinin altını çizen Almalı, İşgalci Siyonistlerin işgal ettikleri Filistin topraklarından çekilmesi ve uygulanan ambargonun bir an önce kaldırılmasının Mavi Marmara’nın amaçlarından olduğunu kaydetti.

“Bu davanın takipçisi olacağız”

Dünyanın farklı yerlerinde açılan davalarda İsrail’e çeşitli cezalar verildiğini ancak Türkiye’de bu kararın hala İnterpol’e gönderilmediğini hatırlatan Mavi Marmara Aktivistlerinden Eyüp Acar da “Burada Şehit edilen 10 kişi bizim vatandaşımızdı. Dolayısıyla buradaki dava çok daha hızlı sonuçlanmalıydı. Fakat ne yazık ki dava hala da erteleniyor. Bunun yakın takipçisi olacağız. Bu mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz.” dedi.

“Mavi Marmara İsrail için bir kırılma noktasıdır”

Bir Mavi Marmara aktivisti olarak taleplerinin söz konusu kararın ivedilikle İnterpol’e gönderilmesi ve uygulanması olduğunu aktaran Acar, “Daha önce de verdiğim demeçlerde ifade etmiştim. Mavi Marmara İsrail için bir kırılma oldu. Çünkü İsrail’in ‘bu topraklar benim kontrolümdedir istediğimi buralara sokarım istediğimi de çıkarmam’ diye bir dayatması vardı. Bu kırıldı. Eğer bu dava gerçek anlamda işlerse bu İsrailli yetkililer topraklarında hapsolunacaklar ve İsrail dışına çıkamayacaklar onun için Türkiye’nin burada öncülük yapması gerekir. İspanya ve güney Afrika’daki davalarda güzel gelişmeler yaşandı. Bizim de isteğimiz bu davanın bir daha ertelenmemesi ve sonuca bağlanarak, İnterpol’e gönderilmesi ve gereğinin yapılmasıdır.” diye konuştu

“İsrail dünya kamuoyunda mahkûm edilmelidir”

Mavi Marmara aktivistlerinden Mehmet Çakan ise İsrail’in özür dilemesinin önemli bir gelişme olduğunu ancak bu özrün gereğinin de yerine getirilmesi gerektiğini ifade ederek, “Yargılama ve davalar istediğimiz seviyede olmasa da en azından İsrail’in Türkiye üzerinden Müslümanlardan özür dilemesi ve suçunu kabul etmesi bir yerde önemli gelişmelerdir. Tabi davanın sonuca ulaşılması gerektiğine inanıyoruz. Bu dava sonuçlanmalı ancak sonlandırılmamalı. Dava ancak Mavi Marmara’nın amacına ulaşması ile sonuçlanırsa bizleri sevindirecektir. Bu da Filistin’e yönelik ambargoların kaldırılması ve İsrail’in tamamen Filistin topraklarını terk etmesiyle olur. Bizlerin talebi de bunların yargılanması ve dünya kamuoyunda mahkûm edilmesidir.” şeklinde konuştu.

“Davanın sürekli ertelenmesi düşündürücüdür”

Davanın sürekli ertelenmesinin düşündürücü olduğunu ifade eden Çakan, “Bir sonuç elde edilmelidir artık. Biliyorsunuz bu dava bir süre rafta kaldı. Daha sonra yargılamalar başladı. Ancak bunun sağlıklı bir neticeye kavuşturulması önemlidir. Yoksa bu davanın sürekli ertelenmesi işin içinde farklı şeylerin de olduğu gerçeğini ortaya koymaktadır.” diye konuştu. (Murat Dalgın- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.