banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Mavi kapaklar, Engellilere tekerlekli sandalye oldu
Milli Eğitim Müdürlüğünün de okullarda kapak toplayarak destek verdiği ve bir yıl süren kampanyanın sonucunda toplanan 3 ton 800 bin kapak ile 20 tekerlekli sandalye alındı.



Alınan tekerlekli sandalyeler bugün Bedensel Engelliler Derneği Şanlıurfa Şubesi’nde düzenlenen tören ile sahiplerine teslim edildi.



Törene Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Bedensel Engelliler Derneği Şube Başkanı İbrahim Tapışık ile sandalye alacak üyeleri katıldı.



Kampanya hakkında bilgi veren İbrahim Tapışık, yaklaşık bir yıl süren kampanyanın ardından 20 üyelerinin tekerlekli sandalyeye kavuştuğunu söyleyerek kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.



Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, böylesine önemli bir kampanyaya destek veren herkese teşekkür ederek, “Özürlülük hayatın bir gerçeği, herkes özürlü adayıdır. Ama bu utanılacak bir şey değildir, Allah'tan olan bir şeydir. Önemli olan ailelerin, toplumun, devletin buna sahip çıkıp, bu sorunun üstesinden gelmek, özürlünün hayatını kolaylaştırmaya yardımcı olmaktır. Bu anlamda da Türkiye’miz önemli mesafeler almıştır, bir özürlü yasasını gerçekleştirdik. Toplumumuz, Belediyelerimizin duyarlılığı her geçen gün artmaktadır'' şeklinde konuştu.





Vali Celalettin Güvenç, ihtiyaç sahibi olan engellilere, il özel idaresi aracılığıyla akülü araç alabileceklerini belirterek, “Bunu Başkanımızla, özürlülerin diğer tüm temsilcileriyle görüşerek realize edeceğiz, ihtiyaç olan akülü araçları da alacağız. Özürlülerimizin asla eve kapanmasından yana değiliz. Hem iş hayatında yer almalılar, hem sosyal hayatta yer almalılar, onlar bizim bir parçamızdır. İnsanoğlu her şarta dayanıklı yaratılmıştır, her zorluğun üstesinden gelebilme kapasitesini Allah insana vermiştir. Bu anlamında bu toplantı vesilesiyle özürlülerimizin yanında olduğumuzu, Özel İdarenin devletin imkânlarının onların emrinde olduğunu belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.



Vali Güvenç daha sonra kampanyaya destek veren kişi ve kuruluşlara teşekkür belgelerini verdi. Tekerlekli sandalye alan engelli ve aileleriyle de görüşen Vali Güvenç, tekerlekli sandalye alan bazı engellilere akülü araç alınması için ilgililere talimat verdi.



Onurlarına öğlen yemeği verdi



Engellilerle sohbet ettikten sonra onları öğlen yemeğine davet eden Vali Güvenç, Bedensel Engeliller Derneği Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Tapışık ve üyeleriyle birlikte Polisevinde öğlen yemeği yedi. Engellilerin arasına oturarak yemeğini yiyen Vali Güvenç’ İl Emniyet Müdür Mehmet Likoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala da eşlik etti.





Güven Timlerini Tanıttı

Öte yandan Vali Güvenç, alanda bulunan güven timlerini de tanıtarak, balıklıgöl’de 10 erkek, 10’u da kadın olmak üzere 20 güven timinin 24 saat boyunca vatandaşın hizmetinde olduğunu söyledi. Eskiye göre balıklıgöl platosunda asayiş olaylarının daha iyi durumda olduğunu ifade eden Vali Güvenç, aksayan yönlerin olması durumunda esnafın ve vatandaşların kendisine ve emniyet müdürüne ulaşmasını istedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.