banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Mars'a gitmek caiz mi?

200 bin kişi Mars'a gitmek için sıraya girdi. BAE İslam İşleri Genel İdaresi, 'dönüşü mümkün olmadığı' için 'Mars'a gitmek caiz değildir' fetvasından sonra Profesör Dr. Cevat Akşit, konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.SİZİN RIZKINIZ GÖKDEDİRMars'a çıkmak caiz midir sorusunu sorduğumuz Profesör Dr. Cevat Akşit, "Bunlar nasıl hoca sarhoş mudur nedir bilmem böyle din adamı olmaz" girişinden sonra şu açıklamayı yaptı: Allah (CC) 'Zariyat Süresi'nde söylüyor rızkınızı göklerde arayacaksınız, zaman gelecek dünya insanlığı uzaydaki gezegenlere gidecek oralarda hayat kuracak bu nasıl bir fetvadır. BAE İslam İşleri Genel İdaresi'nin geri dönüşü kesin değil intihara girer fetvasına da yanıt veren Akşit, "Uzay araştırmalarıdır bunlar olabilir kazalar, hangimiz işten eve giderken trafik kazasına kurban gitmeyeceğimizin garantisini verebiliriz. O zama uçağa binmeyeceksiniz. Uçağın düşme ihmali var" ifadelerini kullandı.Mars One organizasyonunun gezegende kalıcı bir yerleşim kurmaya hazırlandığı haberleri üzerine BAE İslam İşleri ve Aydınlanma (GAIAE) Genel İdaresi bir fetva yayınladı. Genel İdare, gezegene yerleşmeye kalkmanın tehlikeli ve intihar tarzında bir girişim olacağını, İslam'ın da insanların canına kıymasını haram kıldığını hatırlattı.TEK GİDİŞ OLMAZ İNTİHAR SAYILIR
Takvim gazetesinde yer alan habere göre fetvada şöyle dendi: "Bu türlü tek gidişli seyahatler hayata yönelik gerçek bir risktir, asla İslam adına onaylanamaz. Mars'a gidecek kişinin burada hayatta kalmasının mümkün olmama ihtimali vardır, dolayısıyla ölüme açıktır." Astronotların, yok yere öleceği bunun da öteki hayatta intihar etmiş gibi muamele göreceği belirtildi. Prof. Dr. Farouk Hamada liderliğindeki komite, "Hayatı tüm olası tehlikelere karşı korumak ve güvenliğini sağlamak tüm dinler tarafından kabul edilmektedir. 6 TÜRK DE MARS'A GİTMEK İÇİN BAŞVURDUAralarında İslam ülkelerinden yer aldığı 200 bin kişi Mars misyonu için başvurmuştu. Aralık ayında ikinci tura 6 Türk vatandaşı kalmıştı. Adaylar arasında Dr. Güler Ergun (34), Yasemin Higgins (43) ve Ece Kabadayı (18) isimlerinin açıklanmasına izin verdi. Diğer adaylar ise isimlerini gizli tuttu.

okkes.koska@haber7.com

Kaynak: Haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.