banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Mardinli STK'lardan hendek açıklaması

Mardin'de faaliyet yürüten 51 sivil toplum örgütünün temsilcileri ve vatandaşların da olduğu kalabalık bir grup, son dönemde yerleşim yerlerinde kazılan hendek ve kurulan barikatlara karşı basın açıklamasında bulundu. Sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamayı İlim Yayma Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Necmettin Başboğa okudu.

Yaşanan olaylarda saldırıların hedefi olan camilere dikkat çekmek üzere Fuat Yağcı Camisinin avlusunda düzenlenen açıklamada,  “Kutsallarımızı, inancımızı, sosyal dokumuzu ve yüce değerlerimizi terk etmeyecek ve kimseye çiğnetmeye izin vermeyeceğiz.” denildi.

“Patlayıcılara, hendeklere, barikatlara ve tuzaklara başvurmak niye?” diye soran Başboğa, “Sokağa çıkma yasakları ile operasyonların sebebi olan hendekler, barikatlar, okul yakmalar, araba gasp etmeleri, zorla haraç kesme gibi durumlara bir an önce son verilmelidir. Şehirlerimizi, mahalle ve sokaklarımızı yaşanamaz hale getirenler, insanlarımızın evsiz-barksız ve işsiz kalmasına yol açarak büyük bir vebal altında kalırlar. Bunları yapanlar bu halkın, bu milletin ve bu şehrin dostu olamazlar. Biz Mardin’de ikamet eden, Mardin’e hizmet veren ve Mardin’de yaşayan dernek, vakıf, sendika, siyasi partiler, kanaat önderleri, esnaf ve meslek kuruluşları olarak; hayatımızı zorlaştıran, ticaretimizi bozan, huzurumuzu kaçıran ve hürriyetimizi kısıtlayan her türlü şiddet ve terörü reddediyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem diyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.