banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mardin'den 500 kişi Hac'ca gidecek

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2016 yılı için kuraları çekilmeye başlandı. Kuralar, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda bilgisayar ortamında kamuoyuna açık yapılıyor. Mardin’de kayıt yaptıran 15 bin 839 hacı adayından 500’ü kutsal topraklara gidecek.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bu yıl Mardin genelinde 15 bin 839 kişinin kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunduğunu ve bugün yapılacak kura sonucunda bunlardan 500’ünün Hac’ca gideceğini söyledi.

Geçen yıl 490 kişiyi kutsal topraklara gönderdiklerini kaydeden Müftü Coşkun, bu yıl ilk etapta 500 civarında kontenjan beklediklerini söyledi.  Coşkun, “Bizler ümit ediyoruz ki; ek kontenjan ile birlikte bu rakamın daha artacaktır. Hac kura sonuçları milletimize, İslam âlemine hayırlar getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Hac ücretleri 3 taksitle ödenebilecek

Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, normal konaklama için 3 bin 750 dolar, müstakil konaklama için 5 bin 250 dolar, otel için ise 6 bin 800 dolar olarak belirlendi. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi 3 taksit halinde de ödeyebilecek. Hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

Hac kesin kayıtları

 Hac kesin kayıtları, 7-18 Mart'ta, her ilde ve her bir hac konaklama türünde yapılacak. İlk hac kafilesinin 4 Ağustos'ta ve son hac kafilesinin 5 Eylül'de gideceği kutsal topraklardan dönüşler 16 Eylül-16 Ekim'de gerçekleşecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.