banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Mardin'deki STK'lardan DBP'li Belediyeye sert tepki

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesinin billboardlara Peygamber Efendimize hakaret içerikli karikatür asmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Mardin ve ilçelerinde faaliyet yürüten İslami sivil toplum kuruluşları, kutsallara yönelik gerçekleşen bu hakaretin çok büyük bir provokasyon olduğuna dikkat çekiler.

Dost-Der: Haçlıların yapamadığını DBP’li belediye yaptı!

Mardin Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Dost-Der) Genel Sekreteri Muhammed Arasan, Haçlıların yapamadığını DBP’li belediyenin yaptığını söyledi. DBP'li belediyenin billboardlara peygambere hakaret içerikli karikatür asmasını kınayarak lanetleyen Arasan, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (sav) yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu belirtti. Söz konusu zihniyetin Müslümanların nabızlarını ölçmeye kalkışlarına dikkat çeken Arasan, sözlerini şöyle sürdürdü; “DBP’li belediyelere ve bu zihniyette olanlara şunu söylemek istiyorum; Müslümanların tepkilerini ölçemeye kalkışmayın.  Çirkin afişin ardından Ulu Camii imamı başta olmak üzere Diyarbakır’daki 72 İslami STK ve halk, tepkilerini dile getirdiler. Bu tepkileri takdirle karşılıyorum. Bu tepkilerin devam etmesi gerekiyor. İslam’a olan düşmanlıklarını açık bir şekilde ortaya koyuyorlar, halkın bunu görmesi gerekiyor.”

Kızıltepe Mustazaflar Cemiyeti: Amaç Kürtleri İslam’dan uzaklaştırmaktır

DBP’li belediyenin amacının Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak olduğuna dikkat çeken Mustazaflar Cemiyeti Kızıltepe Şube Başkanı İbrahim Bahadur ise “Danimarka’da yapılan bu karikatür bilinçli bir şekilde İslam coğrafyasının kalbi olan Kürdistan’da yine sahnelenmiştir. Amaç Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmaktır. Danimarka’ya en büyük tepki gösteren Kürt halkının içerisinde bu çirkin karikatür DBP’li Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılmıştır. Peygamber (sav) hakaret etmek kutsalları haşa aşağılamak fikrinde olan bu DBP’li zihniyet İslam’a olan kin ve nefretini ortaya koymuştur. Herkese ve her fikre açık olan HDP maalesef konu İslam ve Peygamber Efendimiz olunca onlara hakaret etmiştir. Bizler her platformda bütün STK’lar olarak onlara karşı tepkimizi göstermeliyiz. Bunların ataları ebu cehiller ebu lehebler nasıl ki muvaffak olamamışlarsa bunlarda olamayacaklardır. Bizler Peygamber Efendimize sahip çıkmalıyız, Danimarka olayında nasıl özellikle Kürt halkı milyonlarca toplanarak Peygamber Efendimize (sav) sahip çıkmışsa yine Müslümanlar peygamberine sahip çıkmalıdır.” dedi.

MTDF: Bunlar neye ve kime hizmet ediyorlar

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter de yapılanların tamamen provakatif bir uygulama olduğunu ve şiddetle kınadıklarını kaydetti. Öter, “Hiç kimsenin kutsallara saldırı hakkı yoktur. Kutsal değerlere saldırı yapanlar kesinlikle tesadüf değildir, planın bir parçasıdır. Birileri akıllarını başlarına alsın. Neye ve kime hizmet ediyorlar. Burası Müslüman toprağıdır. Yüzde doksan dokuzu Müslümanlardır. Haşa kâinatın peygamberini bu şekilde aşağılamaya hiçi kimsenin hakkı yoktur. Bu kime ne fayda sağlayacak. Yapılan sadece ülkeyi karıştırıp insanları birbirine kırdırtmak isteyenlerin işine yarıyor. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Bu güne kadar Kutsal değerlere hakaret eden, saldırıda bulunanlara bir bakın! Dünyada rezil ve aşağılık bir şekilde başlarına gelmeyen kalmamıştır. karikatürü hazırlayan, peygambere hakaret edenler iftira atanlara bakın ne hale gelmişler. Onun için her kes aklını başına alsın. Cenabı Allah, Peygamberleri hakkında böyle karalama iftira da bulunan insanların yanlarına bırakmaz. Rezil bir hayat sürdürür. Zaten ne hale geldikleri de ortadadır.” diye konuştu.

Nusaybin Düşünce-Der:  Kürt halkının inanç ve değerlerinden uzak olan bu zihniyeti kınıyoruz

Nusaybin Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği (Düşünce-Der) Başkanı Metin Kardeş, Diyarbakır’da DBP’li Yenişehir Belediyesi’nce Danimarka’da basılan ve Müslümanların büyük tepkisini çeken karikatürün asılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Kardeş, “Söz konusu çirkin afiş Hz. Peygamber Efendimizin şahsına ve İslami kutsallara özellikle aile yapısına hakaret içeriklidir.  Asıl görevi halka hizmet olması gereken bir belediyenin yaptığı bu terbiyesizlik İslam coğrafyasında provokasyonunun dışında hiç bir amaç taşımamaktadır. Basıldığı gün kan dökülmeye sebep olduğu bilindiği halde bunun Diyarbakır gibi inançlı bir şehirde denemek bile bile fitne çıkarmaktan başka bir şey değildir. Kürt halkının inanç ve değerlerinden uzak olan bu zihniyet ve ona hizmet edenleri kınıyor ve lanetliyoruz. Hz. Muhammed Efendimize ve Müslümanların düşmanları asla başarılı olmayacak ve İslam coğrafyasında tutunamayacaklardır. Bu mimsiz medeniyet ve ona uşaklık edenler, dün olduğu gibi bu günde halklarına ve insanlığa hizmet değil hezimet ve kölelikten başka bir şey vermemişlerdir. Küstahça karikatürleri asan, onlara müsaade eden ve yardımcı olan belediye ve yöneticilerini kınıyoruz.” dedi.

Midyat Azim-Der: Hz. Muhammed (sav) bizim kırmızıçizgimizdir

Midyat’ta faaliyetlerini sürdüren Azim-Der Başkanı Samir Özhan, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi’nin billboardlara astırdığı efendimize hakaret içeren afişe tepki göstererek, şunları söyledi; “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Efendimize  (sav) binlerce kez salat ve selam olsun. Geçtiğimiz günlerde sahabeler şehri Diyarbakır’da İslam düşmanı Danimarkalı bir mel’unun daha önce bir dergide yayınladığı Efendimize hakaret içeren küstah afişleri billboardlara asma cüretini gösterenleri Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Azim-Der olarak kınıyor ve telin ediyoruz. Kadına en büyük değeri veren Efendimize (sav) sözde kadın hakları savunuculuğuna soyunanların yaptıkları hakareti ne amaçla olursa olsun Müslümanlar olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu kadar ileri gidilip kutsallarımıza saldırılar yapılması haddini aşmaktır”

Bu küstahlığın yapılmasının nedeni İslam’a ve peygamberine olan kin ve düşmanlığının bir tezahürü olduğunu belirten Özhan, “Bunların amacı Müslümanların sabrını ve tepkisini sınamaktır. Müslümanların mal ve canlarına kast edilse bile sabrederler. Ama söz konusu Peygamberimiz ise buna tahammül ve sabır gösterilmesi beklenemez.  Bu tür hesapların peşinde olanlar bilsinler ki; Hz. Muhammed (sav) bizim kırmızıçizgimizdir. Ashabı gibi yoluna her şeyimizi feda eder yine de O’na hakaret edilmesini kabul etmeyiz. Bu nedenle İslami STK’lar olarak üstümüze düşeni yapmak zorundayız. Bu bakımdan her kesimden bu hakarete tepki verilmeli. Peygamberimize sahip çıkılmalıdır.” ifadelerini kullandı. (Salih Keskin/Mehmet Aslan/Cihat Şayık/Süleyman Tunç – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.