banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Mardin'de Yeşilay coşkusu

Mardin’de Yeşilay Haftası düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında Mardin Yeşilay Şubesi tarafından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen kapanış programıyla son buldu.

Programa; Yeşilay Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin,  Psikiyatri Uzmanı Doktor Seyfullah Tekin,  birçok kurum müdürü ve Sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın ilk bölümünde şehir stadyumunda yapılan kortej yürüyüşünün ardından Gençlik Spor İl Müdürü Hadi Çomaktekin tarafından katılımcılara çeşitli egzersizler yaptırılarak, sporun önemine dikkat çekildi.

Sigara ve alkolün zararlarını anlatan sergi gezildikten sonra açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu, “Gençleri bu kötülüklere iten birçok sebep görüyoruz. Başkalarını taklit etme, merak, özenti, zararlı filmler, zararlı kitaplar ve aklınıza gelebilecek her türlü sebep gençlerimizi etkileyebiliyor.” dedi.

“Yeşilaycı demek sadece sigara içmemek demek değildir” diyen Günlüoğlu, “Zararlı alışkanlıklar ile mücadele eden Yeşilay Cemiyeti gençliğimizi tehdit eden tek sorun alkol bağımlılığı olarak kalmamış, sigara, uyuşturucu madde gibi farklı sorunlar da zaman içerisinde tehdit haline gelmiştir. Öyle ki çağımızın sorunları içerisine artık internet, bilgisayar ve ekran bağımlılığı gibi teknolojik bağımlılıklar da eklenmiş. İnsanlığı zararlı alışkanlıklarla zaafa uğratmayı hedefleyen bütün şer odaklarıyla yılmadan mücadeleye devam edeceğiz.  Bütün zorluklarına rağmen gençliğimizi aydınlık yarınlara taşıma azmimizi kaybetmeyeceğiz. Geleceğe umutla bakan ve sorunlarına çözüm üretebilen dinamik gençlerin yetişmesi için her türlü zemini hazırlayacağız.” diye konuştu.

“Zararlı alışkanlıklar aile bağlarını zayıflatmaktadır”

Bütün bunları yaparken de halkımızın ve ebeveynlerin desteğini yanlarında görmek istediklerini ifade eden Günlüoğlu, “Ayrıca toplumda yıkıcı etkileri olan bu zararlı alışkanlıklar ülke ekonomisinde büyük kayıplara neden olmaktadır. Sağlık Bakanlığın vermiş olduğu verilere göre her yıl yaklaşık yirmi milyar dolar sadece sigara kaynaklı hastalıklar için harcanmaktadır.  Zararlı alışkanlıklar aile bağlarımızı zayıflatmakta, sevgiyi yok etmekte, manevi değerlerimizden insanları uzaklaştırmaktadır.” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan psikiyatri uzmanı Dr. Seyfullah Tekin ise, bağımlılık yapan maddelerin, tedavisini ve iletişim ipuçlarını örneklerle açıkladı. Bağımlılığın zarar verici sonuçlar doğurmasına karşın, bu bağımlılıklar bir beyin hastalığı olduğunu ifade etti.

Bu hastalığın tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirten Tekin, bağımlılık evrelerinin öncelikle deneme evresinden başladığına dikkat çekerek, sosyal kullanım evresi ile bağımlılık evresini takip ettiğini söyledi.

Programın sonunda Yeşilay Cemiyeti Mardin Şube Başkanı Lütfü Günlüoğlu tarafından programa konuşmacı olarak katılan psikiyatri uzmanı Doktor Seyfullah Tekin’e plaket takdimi yaptıktan sonra, “Ben Yeşilay” adlı şiiri hazırlayarak katılımcılara okuyan küçük Yeşilaycı Nida Kumaç’a satranç takımı ve madalya verilirken, çocuklara da kalem boyama kitabı ve Yeşilay armalı balonlar hediye edildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.