banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Mardin'de 'Özyönetim Davası'nda tutuklu sanık kalmadı

Mardin`in Nusaybin ilçesinde 1 Eylül 2015 tarihinde “Özyönetim” ilanı gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya'nın da bulunduğu 8 kişi hakkında açılan davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Mardin 2. Ağır Ceza Mahkemesi`nde saat: 15.00’te başlayan duruşma yaklaşık 5 saat sürdü.

Ankara Sincan Kadın kapalı Cezaevi’nde tutulan Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz, DBP Eş Başkanı Zeynep Algan, Kırıkkale Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Meya-Der Eş Başkanı Salih Cebe, DBP İlçe yöneticisi Erhan Dinç ve Kent Meclisi Sözcüsü Muhsin Aksan ile tutuksuz yargılanan Faysal Dağ duruşmada salonunda hazır bulundu.

Duruşma yapılan yoklamanın ardından iddia makamının iddianameyi okunmasıyla başladı. İddianamenin okunmasının ardından söz alan sanıklar, suçlamaları reddetti. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından tüm tutuklu sanıkları Adli Kontrol şartıyla serbest bıraktı.

10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 6'sı tutuklu 8 kişi hakkında hazırlanan iddianame, 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede, tutuklu sanıklar Sara Kaya, Zeynep Alğan, Muhsin Aksan, Salih Cebe, Erhan Dinç, Sabiha Akgündüz ile tutuksuz sanıklardan Ramazan Artan ve Faysal Dağ hakkında, “Devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan da 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyordu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.