banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Pirhalil

Mardin'de Karakola bomba yüklü araçla saldırı

Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik (Cewzat) köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası çatışma çıktı. Saldırıda bir asker ile bir sivil hayatını kaybetti, 9’u asker 13 kişi yaralandı. Olay sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

 

Yaralılar, Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Edinilen bilgilere göre; Cevizlk köyü Jandarma Karakolu’nun nizamiye kapısında nöbet tutan askerler, yaklaşan bir araca “Dur” ihtarında bulundu. Dur ihtarına uymayan araç yaklaşmaya devam edince, askerler ateş etmeye başladı. Bunun üzerine araçta bulunan PKK’liler bomba yüklü aracı infilak ettirdi.

Patlamanın ardından, karakolda yangın çıkarken, askerler ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Silahlı 3 PKK’li, olay yerinden 58 plakalı bir transit kamyonetle kaçtı. Patlama ve çatışmada, 1 asker ile bir sivil hayatını kaybederken, 9’u asker, 4’ü sivil, 13 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Patlama nedeniyle karakol binası ve çevresinde bulunan evlerde hasar oluştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Anahtar Kelimeler:
Mardin
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.