banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Mardin'de kaçak elektrik taraması

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı Akçakaya Mahallesi’nde önceki gün Dicle EDAŞ tarafından yapılmak istenen, ancak görevli bir çalışanının sayacını kontrol ettirmek istemeyen bir kişinin bıçaklı saldırısı üzerine yarım kalan kaçak taraması tamamlandı. Toplam 62 personelin katıldığı kaçak taraması sırasında 31 kaçak kullanım belirlendi.

 İlçenin Akçakaya Mahallesi’nde gerçekleştirilen ve 62 kişilik bir ekibin gerçekleştirdiği kaçak elektrik taramasında, görevliler tek tek tüm ev ve işyerlerindeki elektrik sayaçlarını kontrol etti.

Yapılan kontroller sırasında 31 müşterinin kaçak elektrik kullandığı belirlenirken, 29 müşterinin sayacının ise sağlıklı ölçüm yapmadığı belirlendi. Kaçak elektrik kullananlar hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılırken, sağlıklı ölçüm yapmadığı saptanan sayaçlar ise yenileri ile değiştirildi.

Mahallede tarama sürerken, kaçak taraması yapıldığının duyulması üzerine elektrik sayaçları mesken içerisinde bulunan bazı kişilerin, ekiplere kapılarını açmadıkları, bazı kişilerin de sayacının değiştirilmesini engelleyebilmek için çaba sarf ettiği gözlendi.​ (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.