banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Mardin Valisi patlama yerinde incelemelerde bulundu

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Vali Yardımcısı Bahattin Çelik ve Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan ile birlikte dün akşam polis aracının geçişi sırasında patlatılan bomba yerinde incelemelerde bulunarak zarar gören esnafları ziyaret etti.

Patlamanın olduğu yerin yan tarafında bulunan ve patlamada zarar gören Şeyh Seyda Camisi ile cami bahçesinde bulunan Şeyh Abdurrezzak Hazretlerinin türbesini ziyaret eden Vali Koçak, daha sonra patlama sonucu Kızıltepe Devlet Hastanesi ile ilçedeki özel bir hastanede bulunan yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında hastanelerin yetkililerinden bilgi aldı.

Yapılan ziyaretlerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan, Vali Koçak, “Mağdur olan vatandaşlarımızla görüştük. Mağduriyetlerini yerinde gördük. Nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi aldık. Hastanede tedavi gören arkadaşlarımızı ziyaret ettik. Hepsinin durumu iyi hayati tehlikeleri yok.” dedi.

“Patlayıcı uzaktan kumandayla patlatılmış gözüküyor”

Olaylardan her kesimin etkilendiğinin altını çizen Vali Koçak, olayın olduğu yerde mazot bidonlarının olduğunu belirterek, “Muhtemelen onu da değerlendirerek yani onun güçlendirici etkisi de düşünülerek oraya bir düzenek kurmuşlar gibi gözüküyor, hala incelemelerimiz devam ediyor. Uzaktan kumanda ile geçiş esnasında patlatılan bir patlayıcı. Yani araştırmaların sonucunda muhakkak o ortaya çıkacaktır ondan sonra gerekli açıklamayı yaparız.” diye konuştu.

Koçak, “Biraz önce ziyaret ettik 5 yaşında küçük bir yavrumuz bundan zarar gördü. Genç kardeşimiz zarar gördü, polis memurlarımız zarar gördü, oradaki esnafımız zarar gördü, yan tarafta cami var türbe var orada ibadetlerini yapan insanlarımız zarar gördü.” ifadelerini kullandı.

“Maddi kaybın telafisi var ama can kaybının yok”

Maddi kaybın telafisinin olduğunu ama can kaybının telafisinin olmadığını vurgulayan Koçak, “Esnaflarla ilgili hasar tespit çalışmasını arkadaşlarımız yapacaklar ondan sonra hukuki prosedür devam edecek. Bu olayla ilgili daha önceden neler yapılmışsa benzer prosedürü işleteceğiz. Maddi kayıpların telafisi mümkün ama can kaybının telafisi mümkün değil. Buradaki tek tesellimiz can kaybının olmamasıydı.”

Dün gece dur ihtarına uymadığı için öldürüldüğü iddia edilen 16 yaşındaki Mazlum Turan olayıyla ilgili soruları da cevaplayan Koçak, “Gene dün gece saat 24’ü geçtikten sonra olay yeri inceme yapan arkadaşlarımızın olduğu mevkide trafikte görevli arkadaşlarımızın dur ihtarına uymayan bir araç kurallara da uygun olmayan bildiğim kadarıyla camları filmli. Lastiğine ateş etmiş arkadaşlarımız, bilahare diğer araçlara çarparak durmuş, sürücüsü hayatını kaybetmiş, onunla ilgili soruşturma da devam ediyor. Sonucuna bakacağız, olayla ilgisi var mı yok mu, yoksa başka bir şey midir adli mercilerimiz bakacak.” dedi.     (Mehmet Aslan-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.