banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Mardin Valiliği'nden

Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Şenyurt Mahallesi arasındaki karayolunun 9. kilometresinde yola döşenen tüplü patlayıcı, son anda fark edilerek bomba imha ekipleri tarafından patlatılarak etkisiz hale getirildi.

Jandarma ekipleri patlayıcıyı fark etti

Yapılan bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, yapılan çalışma sonucu Kızıltepe Şenyurt yolunun 9. kilometresinde PKK'liler tarafından yola döşenen tüple desteklenmiş patlayıcıyı fark etti.

 Güvenlik gerekçesiyle yol trafiğe kapatıldı

Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan jandarmanın, polis desteğiyle Kızıltepe-Şenyurt yolunu trafiğe kapatarak ilçe merkezinden Şenyurt istikametine gitmekte olan araçları güvenlik gerekçesiyle durdurup, geri çevirdi.

Bomba fünyeyle patlatıldı

Bomba imha ekipleri tarafından fünyeyle patlatılan patlayıcı yolda büyük bir çukur oluşturdu. Yolun tekrar trafiğe açılması için karayolları ekiplerinin çalışma yaptığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Valilikten açıklama

Konu ile ilgili açıklama yapan Mardin Valiliği, PKK tarafından yola döşenen tüplü patlayıcının son anda fark edilmesiyle uzman ekipler tarafından imha edildiğini ve imha sırasında yolda 1.5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukurun oluştuğu açıkladı.

Ölen ya da yaralanan olmadı

Açıklamanın devamında, “Kızıltepe Şenyurt Yolu’nda, Şenyurt Jandarma Komutanlığı’na 2 kilometre mesafede bulunan menfeze el yapımı patlayıcı yerleştirildiği tespit edilmiştir. Bölücü terör örgütünce yerleştirilen el yapımı patlayıcı kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Ölen ya da yaralananın olmadığı olayda 1,5 metre derinliğinde ve 3 metre genişliğinde bir çukur oluşmuştur. Ekiplerimizce yapılan çalışma sonucu yol trafiğe açılmıştır.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.