banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mardin Valiliği'nden saldırı açıklaması

Edinilen bilgilere göre; Mardin'in Dargeçit ilçesi Bahçeci Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda yangın çıkartıldı.

Çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için olay yerine giden polislerin bulunduğu zırhlı aracın geçişi sırasında yola önceden döşenen patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamada zırhlı araçta bulunan 2 çocuk babası Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45), bir çocuk babası Osmaniye doğumlu Akif Hatunoğlu (29), iki çocuk babası Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Mehmet Hüseyin Balta (31) ve bir yılık polis memuru Ahmet Akalın (22), yaşamını yitirdi.

Mardin Valiliği, saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Yapımı devam eden bir okul binasında PKK mensuplarınca çıkarıldığı düşünülen yangına müdahale eden itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine polisin gittiği belirtilen açıklamada,  zırhlı polis aracının geçişi esnasında PKK’lılarca önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin yaşamını yitirdiği ifade edildi.  

Açıklamanın devamında, “Haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.” denildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.