banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mardin Valiliği'nden Dargeçit saldırısı açıklaması

Mardin’in Dargeçit ilçesinde akşam saatlerde zırhlı polis aracına PKK’lılarca düzenlenen saldırıya ilişkin Mardin Valiliği’nden açıklama geldi.

Açıklamada, Mardin’in Midyat ilçesinden Dargeçit ilçesine göreve giden polis ekibine saat:16.30 sıralarında PKK’lılara daha önceden yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının uzaktan kumanda ile infilak ettirilmesi sonucu bir polisin yaşamını yitirdiği, 3 polisin de yaralandığı aktarıldı.

Yaralı polisin tedavilerine devam edildiği kaydedildiği açıklamada, hayati tehlikelerinin bulunmadığı ifade edildi.

Ne olmuştu?

Mardin’in Dargeçit ilçesinde seyir halinde olan zırhlı polis aracının geçişinde daha önce PKK’liler tarafından yola döşenen mayın akşam saatlerinde uzaktan kumandayla patlatılmıştı. Saldırıda, 2'si ağır olmak üzere 4 polis memuru yaralanmış ve yaralı polisler olay yerine çağrılan ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yaralı polislerden Ercan Hırçın (37) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti.

Evli ve 2 çocuk babası olan polis memuru Ercan Hırçın, Mardin'de düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Karabük'e gönderileceği öğrenildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.