banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Mardin Müftüsü Coşkun'dan Kurban açıklaması

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, yurt içinde il ve ilçelerdeki 182 merkezde, yurt dışında da 76 ülkenin 450 bölgesinde kurban kesimi yapacaklarını söyledi. Coşkun, yurt içinde 625 TL, yurt dışında 450 TL bedelle vekâletle kurban kesimi yapacaklarını belirtti.

Türkiye'nin mazlum coğrafyalara ümit ışığı olacağını vurgulayan Müftü Coşkun, "Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) olarak 2015 yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında gelmesi beklenen kurban vekâletlerine göre 200 bin hisse kurbanın kesim ve dağıtımını yapmayı planlıyoruz. Yurt dışında 76 ülke ve bu ülkelerin 450 bölgesinde Türkiye'den görevlendirilecek personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise 182 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz. Yurt içindeki kesim merkezlerinden 88'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi de yapılacak.” dedi.

Kurban kesim programı kapsamında vekâlet alımlarına başladıklarını ifade eden Coşkun, bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak açıkladıklarını hatırlattı.

Coşkun, “Kurbanlarını TDV aracılığıyla kestirmek isteyen vatandaşlarımız 'kurban. diyanetvakfi. org.tr' adresinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülükleri, cami görevlileri, PTT şubeleri ile Ziraat, Vakıfbank, Halkbank, Akbank, Garanti Bankası, Albaraka, Türkiye Finans ve Kuveyt Türk bankaları aracılığıyla da kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir." şeklinde konuştu.

Coşkun, yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşeliklere bağlı dernek ve din görevlileri vasıtasıyla da kurban bağışı yapabileceklerini sözlerine ekledi. (M. Salih Keskin  - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.