banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Mardin esnafının yol tepkisi

Mardin merkez Artuklu ilçesi Ravza Caddesi’nde yaklaşık bir ay önce başlayan doğal gaz boru hattı çalışmasında kullanılmaz hale gelen caddenin tekrar onarılmaması esnafın tepkisine neden oldu.

“İş yapamaz hale geldik”

Yaklaşık bir aydır toz duman içinde olduklarını dile getiren esnaf, iş yapamaz hale geldiklerini söylediler. Belediyeye seslenen esnaf, “Batıda bu gibi çalışmalar yapılırken 3 iş günü içinde yol tekrar onarılıyor. Bir aydır bu cadde harabe içindeyken neden kılınızı kıpırdatmıyorsunuz? Cadde yüzünden iflasın eşiğine gelmişiz, biran önce bu caddeyi yapın!” dediler.

“Böyle devam ederse iflas edeceğiz”

Sıkıntılarını anlatan esnaf Yasin Temel, caddede yaklaşık bir ay önce başlatılan doğal gaz boru hattı çalışması nedeniyle işyerlerinin toz duman içinde kaldığını ve günde birkaç kez temizlemelerine rağmen yine kirlendiğini söyledi. Caddenin bozuk olması işlerine olumsuz etkilediğini aktaran Temel, şunları söyledi; “Malumunuz Kurban Bayramı arefesindeyiz. Bayram hazırlığında borç altına girdik. Caddenin harabe bir durumda olmasından dolayı müşteri gelemiyor ve iş yapamıyoruz. Böyle devam ederse iflas edeceğiz, bu yüzden buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.”

“Kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar”

Başka bir esnaf Şerafettin Mahmutoğlu ise “Mardin’de doğal gaz çalışmasının başlanması elbette memnuniyet vericidir. Ancak kaş yapayım derken göz çıkarıyorlar. Bu olmaz. Batı illerinde nasıl yapılıyorsa burada da öyle yapılmasını istiyoruz. Batıda bir yolda kazı çalışması yapılıyorsa arkasından yapılıyor. Yetkililere sesleniyoruz; bu cadde biran önce yapın.” diye konuştu.

Belediye yetkilileri ise söz konusu caddedeki doğal gaz çalışmasının bitmesiyle yol yapım çalışmasına başlayacaklarını belirttiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.