banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Mardin Barosu'nda Çelebi Araz dönemi

Mardin Barosu’nun 2015 Olağan Genel Kurulu yapıldı. Baro seçimleri avukatların büyük ilgi gösterdiği genel kurul, baronun Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Mardinli avukatlar yönetim, disiplin ve denetleme kurulu ile Türkiye Barolar Birliği Delegeleri için çarşaf listeyle sandık başına gitti.

Genel kurulda üç aday çekişti. Eski Başkan Azat Yıldırım, Medeni Ayhan ve Çelebi Araz başkanlık için yarıştı.

Mardin Barosu eski Başkanlarından Avukat Cemal Artuk'un divan başkanlığını yaptığı olağan genel kurul, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Kongrede daha sonra önceki dönemin faaliyet ve mali raporları okunup, ibraz edilmesinin ardından başkanlık için yarışan üç aday da birer konuşma yaparak seçildikleri takdirde yapacakları icraatlar hakkında avukatlara bilgi verdiler.

Çarşaf listeyle gidilen seçimlerde oy verme işleminin ardından sayıma geçildi. Gecenin geç saatlerine kadar süren sayım işleminin sonunda rakibi Azad Yıldırımı 9 oy ile geçmeyi başaran Çelebi Araz, Mardin Barosunu 2017 yılına kadar yönetmek üzere meslektaşlarının oylarıyla seçilmeyi başardı.

Yapılan seçimlerde; 98'e 89 ile rakibini geçmeyi başaran Avukat Çelebi Araz, 2009-2011 / 2011-2013 / 2013-2015 olmak üzere üç dönemdir Mardin Barosunu yönetmekte olan Azat Yıldırım'dan görevi devralarak yeni dönem için başkan seçildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.