banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Maraşlı yazardan Güvenç'in adaylığına ilginç yorum

Önümüzdeki 2014 Mart yerel seçimlerinde Şanlıurfa’dan iktidar Partisi olan Ak Parti’den aday gösterilen Kahramanmaraşlı eski vali Celalettin Güvenç’le ilgili hemşerisi olan bir köşe yazarı ilginç yorumlarda bulundu. Kahramanmaraş’ta bir internet sitesinde köşe yazarlığı yapan Mehmet Fiskeci isimli yazar Ak Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’e yüklenerek Şanlıurfalıları yerli aday gösterilme konusunda haklı buldu.

İŞTE O KÖŞE YAZISI
Celalettin Güvenç’in belediye başkanlığı meselesi…
Olaya bir de şöyle yaklaşmak lazım, acaba Şanlıurfa’nın valisi Kahramanmaraşlı değil de, başka bir ilden olsaydı ve Kahramanmaraş’a belediye başkanı olarak belirlense idi, tavrımız, tepkimiz ne olurdu?
Bu soruyu sormak, cevabını net vermek lazım.
Biz bırakın başka bir ilden gelecek başkana, şurada, kapı komşumuz, kendi insanımız Göksun’lulara bile rest çekiyor, istemezük tepkisini gösteriyorken, başka kentten gelecek biri hazımsızlık verirdi.
Mideye otururdu yani.
Sayın Güvenç, beyefendi bir insan. Erzurum’dan sonra Manisa, derken Şanlıurfa valiliği sonrası, bilmiyorum, belediye başkanlığını yürütebilir mi, başarılı olur mu?
Büromu ziyaret etmiş, bize başarı dilemiş, müteakiben Şanlıurfa’ya giderek başarı dilediğimiz, ağırlandığımız şehirde, sayın Güvenç’in çok sevildiğine şahit olmadık desem yalan olur.
Cevahir konukevinde ağırlandık, şıllık bile yedik. Bize araba tahsis etti, mozaikleri gezdik, Göbeklitepe’ye gittik. Makamında çay içtik, sohbet ettik.
Nezaket timsali bir insan.
O vakit devleti temsil ediyordu, valiydi, en büyük mülki amirdi.
Ama belediye başkanlığı başka.
Ayağına taş değen karşısına dikilecek, “Neden ayağıma taş değdi, bunun hesabını ver bakalım!” diyecek, der vatandaş.
Omuzlarına binen yük artacak, sorumlulukları bir’den bin’e katlanmış olacak.
Hatırlayın, Büyükşehir belediye başkanlığı için Nevzat Pakdil ve Hayrettin Güngör’ün ismi geçtiğinde, infial gösteren, tepki koyan insanları hatırlayın, “Maraş merkezden adam kalmadı da, ilçeyi temsil eden milletvekili ya da bürokrat Maraş’a belediye başkanı olacak!” diyenlerin yüksek sesle düşünmeleri ayyuka çıkmıştı, hatırlayın.
Celalettin Güvenç’in Şanlıurfa Büyükşehir belediye başkan adaylığı hayırlı olsun. Şehrimizi temsil eden bir bürokrat iken, şimdi yerel yönetici olarak yine bizi temsil edecek.
Dilerim başarılı olur.
Lakin Şanlıurfa halkı da tepki göstermiş. “Urfa’nın adamlarına kıran mı girdi” mealindeki tepkiler koymuşlar.
Baştaki soruyu soruyorum, “Başka bir kentin insanı Kahramanmaraş büyükşehiri belediye başkanı olarak belirlenseydi, acaba içimize sindirir, rıza gösterir, eyvallah der miydik?”
Sayın Güvenç iyi bir kumaş. Sayın Başbakanın güvenini sağlamış bir insan.
Başarılı olması için dua edelim.
Ancak Şanlıurfalıların içine sindirdiğini de söylersem, yalan olur!

Bizim de orada gazeteci arkadaşlarımız, dostlarımız var.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.