banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Malatyalı doktorlar Biroğlu için basın açıklaması yaptı

Malatyalı doktorlar Diyarbakır’da PKK’lilerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden Dr. Abdullah Biroğlu için basın açıklaması yaptı. Çok sayıda doktorun katıldığı basın açıklamasını Prof. Dr. Üner Kayabaş okudu.

Meslektaşlarına yapılan saldırıyı kınadıklarını belirten Kayabaş, “En zor savaş koşullarında dahi doktorlara ve sağlık çalışanlarına saldırı yapılmaması bir insanlık düsturudur. Buna rağmen, meslektaşımıza yapılan bu saldırı öncelikle bölge insanına ve onların sağlığına yönelik bir kast olmuştur.” dedi.

Açıklamasının devamın da sağlık çalışanlarının en önemli görevinin insanı yaşatmak olduğunu belirten Kayabaş, şunları ifade etti: “Yeni doğan bir bebek annesin kucağına verildiğinde yüzünde oluşan gülümsemeyi, yaşlı bir teyzenin teşekkürünü ve acılı bir babanın duasını, yürüttüğümüz bu kutsal vazifenin en önemli karşılığı olarak görüyoruz.  Meslektaşımızın hayatını kaybetmesine neden olan bu saldırı; terörün ne kadar uslanmaz, insanlık ve mantık dışı ve cahilce bir eylem olduğunun acı bir örneği olmuştur.”

“Yapılan saldırı bir kaygı nedeni olabilir ama hizmetimizden vazgeçmeyeceğiz”

Yapılan saldırının bir kaygı nedeni olduğunu ancak hizmetlerinden geri durmayacaklarını belirten Kayabaş, “Turgut Özal Tıp Merkezi sağlık çalışanları olarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yoğun hasta almakta ve bu hastalarımıza uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunmaktayız. Bölgemizde gerçekleşen böylesi elim hadiseler bizim çalışma ve insanımıza sağlık hizmeti sunma gayretimizi hiçbir şekilde azaltmayacaktır. Ancak; bu saldırılar diğer birçok sağlık personeli için bir kaygı nedeni olabilir. Bu tür saldırıların bir daha tekrar etmemesi en büyük dileğimizdir. Sağlık Şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.