banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Malatya'da siyer sınavı hazırlıkları sürüyor

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın hazırlıkları ve sınav başvuruları tüm illerde olduğu gibi Malatya’da da devam ediyor.

1 Aralık’tan itibaren başlayan başvurular 22 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek. Sınavda; ikinci kategoriden velileri ile beraber 6 kişi, birinci kategoriden de 20 kişiye olmak üzere toplam 26 kişiye Umre ödülü, üçüncü kategoride dereceye girenlere ise bin bir çeşit hediye verilecek.

Üç kategoriden oluşan sınavda; birinci kategoriye 1997 ve daha önceki doğumlular, ikinci kategoriye 1998 ve 2001 arası doğumlular, üçüncü kategoriye ise 2002 ile 2007 arası doğumlular girebilecek.

Sınavla ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Malatya Koordinatörü Ebubekir Koçhan, Malatya da 7’den 70’e herkesi sınava girmeye davet etti. Koçhan, amaçlarının Hz. Peygamber’in hayatını anlatmak, yaşatmak ve bu amaçla topluma yön vermek olduğunu belirtti.

“Şu kasvetli ve karanlık ortamda Allah Resulünden başka kurtarıcı ve rehber yoktur.”  diyen Ebubekir Koçhan,  asrımızın her zamankinden daha fazla Resulullah’ın rehberliğine ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun, bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın (KDDS) çalışmalarına tüm Türkiye’de olduğu gibi Peygamber Sevdalıları Platformu Malatya koordinatörlüğünün de destek verdiğini belirterek bu kapsamda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Koçhan açıklamasının devamında, “Malatya’da afiş ve sınav başvurusu için gerekli çalışmalarımızı tamamladık. Stant başvurumuzu da yapıp gelecek hafta inşallah standımızı açacağız.” dedi.

Resulullah’ın hayatının öğrenilip öğretilmesi kendilerini mutlu ettiklerini belirten Koçhan, “Bizler Allah Resulü’nün ümmeti olarak onun hayatını yaşamak ve yaşatmak için gerekli çabalarımızı göstermeliyiz. Gelecek neslimizin Allah resulünün hayatını öğrenip yaşaması için bizler elimizden geleni yapmalıyız. Bu çalışmalar bizleri mutlu etmektedir. Çünkü bu çalışmalar sayesinde Allah resulünün hayatı öğretilip yaşanılmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Bu yıl düzenleyecekleri siyer sınavının yoğun ilgi gördüğünü belirten Koçhan, Umre ödüllü sınava ilginin ve katılımın her geçen yıl katlanarak arttığını ifade etti.

Koçhan, “Tüm Malatya halkımızı sınava girmelerine davet ediyoruz. Herkesin ailesini, akraba, komşu ve arkadaşlarını bu çalışmaya teşvik ederek, bizlere destek vermesini talep ediyoruz. Bu ve bunun gibi etkinliklerin, hem bizim için hem de gelecek nesiller için, bir rahmet ve bereket olacağını ümit ediyoruz.” diye konuştu. (Muhammed Ali Batı-  İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.