banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, son günlerde yaşanan olaylarla ilgili İlke Haber Ajansına yaptığı açıklamada, HDP Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın çağrısı üzerine Kobani eylemleri sırasında Kızıltepe ilçesinde işyerlerinin tahrip edilerek yağmalanmasının kabul edilemeyeceğini belirterek, yaşanan olaylarda en çok esnafın mağdur olduğunu, ekonomik kaybın yanında, tüketici güven endeksini olumsuz etkilendiğini söyledi.

“Ekonomik ve istikranın canlanması huzura bağlıdır.”

Çözüm süreciyle beraber Bölge halkı ve esnafın huzurlu günler yaşadığını belirten Şahin, “Son 30 yılda bölgede yaşanan çatışmalı ortamdan sonra çözüm süreciyle birlikte, son iki yıldır bölge halkı ve esnafımız en huzurlu ve mutlu günlerini sürdürmüştür. Ekonomik ve istikranın canlanması huzura bağlıdır. İlimizde 2 yıldan beri süre çözüm süreciyle birlikte yaşamın normalleşmesi sonucu bölgedeki yatırımlar yükselişe geçmiştir. Yerel yatırımcılar kendi yatırımlarını büyütmeye çalışmış ve yeni yatırımlar cihetine de gidilmiştir. 2’nci Organize sanayi bölgemize yurt içinde ve yurt dışında ciddi yatırımlar yer almıştır. Coğrafyamızda yaşanan İŞİD vahşeti, ilimizin ekonomisini baltalamıştır. İhracatımızın büyük bir kısmı Ortadoğu ülkeleri ve özellikle Irak’ın Kürdistan bölgesine yapılmaktadır. Yaşanan olumsuzluklardan ihracatımız büyük bir ölçüde zarar görmüştür. Sorunun çözümüne yönelik acil adımlarının atılması gerekmektedir. Mardin gibi köklü bir kültürü olan, hoşgörü ve medeniyetler şehri Mardin’imizde bu hadiselerin çok lokal ve geçici bir durum olduğunu belirtmek isterim.” ifadelerini kullandı.

“Yaşanan olaylarda en çok esnaflar mağdur oldu.”

Tüm toplum kesimlerini yaşanan şiddet olaylarına karşı sorumlu olmaya davet ettiklerini söyleyen Şahin, “Özelikle artan turizmin canlılığından halkımızın gerek sanayide, gerek turizmde bu hareketlilikten ziyadesiyle memnun olduğundan, bundan böyle çözüm ve barış süreci devam ettirilmelidir. Turizmde kısmî iptaller olmakla birlikte, bunların geçici olduğunu düşünüyorum. Bu konuda bütün vatandaşlarımız müsterih olsun. Çözüm süreciyle birlikte şahlanan bölge, turizm ve sanayileşme hareketliğiyle son günlerde yaşanan olumsuzlukların geride kaldığını, bundan böyle sıkıntıların yaşanmayacağını ümit ediyoruz. Son günlerde meydana gelen olaylardan en fazla etkilenenlerin başında esnaflar gelmektedir. İşyerlerinin tahrip edilmesi ve yağmalanması kabul edilemez. Son olaylar biran önce dinmeli Mardin’imizin kalkınması ve özellikle turizmimizin tekrar canlanmaya başlayacağı ümidini taşıyoruz. Tüm toplum kesimleri ve kurumları sağduyulu olmaya ve her türlü şiddet eylem ve söylemlere şiddetle karşı çıkmaya, çözüm sürecinin zarara uğramadan ilerlemesi konusunda sorumlu davranmaya ve provokasyona karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz.” diye konuştu.

“Şiddet kullanarak tahribat ve yıkımlara meydan verilmemelidir.”

Yaşanan olumsuzluklardan toplumun her kesiminin zarar gördüğüne dikkat çeken Şahin, “Son günlerde yaşanan olaylar ekonomik kaybın yanında, tüketici güven endeksini olumsuz etkilemiştir. Herkesin bu bölgeye uzun vadeli bakacağına inanıyorum. Bölge tam ayağa kalktı derken, yaşanan bu olaylar çok üzücü olmakla birlikte, bu olumsuzluklardan toplumun her kesimi zarar görmektedir. Yaşananların kardeş davası olduğu görülmekle birlikte, sorunun çözülmesi için somut adımların atılması gerekmektedir. İnsanlarımızın demokratik haklarını kullanması doğaldır, ama bu haklar kullanılırken provakatif güçler tarafından şiddet kullanılarak tahribat ve yıkımlara meydan verilmemelidir. Huzur ve güveni koruyacak sorumlulukları yerine getirmeli, Bölge enerjisiyle ve kaynaklarının heba edilmesini doğru bulmuyoruz. Mal yerine gelir ama can yerine gelmez”  dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.