banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Makama oturmadan göreve!

YAŞ kararları açıklandıktan hemen sonra yeni komuta kademesi koltuklarına oturmadan Başbakanlık’a geçti.

En geniş kapsamlı terör zirvesinde, Terörle Mücadelede Yeni Dönem ele alındı.

Başbakanlık’ta terörle mücadele en geniş katılımla masaya yatırıldı. Başbakan Erdoğan başkanlığındaki Güvenlik Toplantısı Başbakanlık Merkez Bina’da yapıldı. Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, atamalarıyla ilgili Yüksek Askeri Şura(YAŞ) kararlarının onaylanmasından hemen sonra yeni görev yerlerine gitmeden makam araçlarını değiştirerek Başbakanlığa geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantıya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Abdullah Recep ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala katıldı. Saat 12:00’de başlayan toplantıdan 3 saat sonra önce komutanlar ayrıldı. Erdoğan bakanlarıyla bir süre daha görüştü. Başbakanlık’tan son ayrılan ise MİT Müsteşarı Hakan Fidan oldu.

Yapısal reformlar ve istihbarat

Toplantı sonunda yapılan yazılı açıklamada “Toplantıda son gelişmeler değerlendirilerek, terörle mücadele konusu en geniş biçimde ele alınmıştır” denildi. Toplantıda 13 askerin şehit olduğu Silvan saldırısı ardından terörle mücadele konusunda belirlenecek olan yeni stratejilerin masaya yatırıldığı öğrenildi. Güvenlik zirvesinde terör örgütüne yönelik elde edilen istihbarat bilgileri masaya yatırıldı. Örgütün yaz aylarındaki eylem istihbaratı ve buna yönelik alınacak önlemlerin değerlendirildiği öğrenilirken, Diyarbakır, Mardin ve Hakkari bölgesinde artan saldırılar özel olarak incelendi. Konuyla ilgili 18 Ağustos’ta yapılacak Milli Güvenlik Kurulu toplantısına ayrıntılı bir rapor hazırlanması benimsendi. Terörle mücadeledeki koordinasyon zafiyetlerinin de ele alındığı toplantıda, Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı Terörle Mücadelede Yeni Dönem’de bu durumun düzeltilmesi için gerekli yapısal reformlar ele alındı. Jandarma teşkilatının bütün birimleriyle İçişleri Bakanlığı’na devredilmesi ve Emniyet Özel Harekat Birlikleri’yle organize biçimde hareket edebilmesi için gerekli yasal düzenlemeler değerlendirildi.

Karadeniz’e de özel hareket timi

TOPLANTIDA Jandarma ve Emniyet tarafından toplanan istihbaratların tek bir merkezde değerlendirilmesi ve yönlendirilmesi kararının alındığı belirtiliyor. Özellikle Jandarma Bölge Komutanlıkları’nın Valiliklerin üstünde hareket etmesi nedeniyle yaşanan karmaşanın çözümü de değerlendirildi. Güneydoğu’da özel timlerle yürütülecek operasyonların benzer biçimde Karadeniz bölgesi için de yapılması üzerinde duruldu. Örgütün Karadeniz bölgesinde son dönemde artırmaya çalıştığı etkinliğiyle ilgili istihbarat bu çerçevede değerlendirildi.

STAR

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.