banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası ilçe

Mahkeme Kürtçe Savunmayı Kabul Etti

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebini reddederken, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti

PKKnın sözde üst düzey sorumlularından Diyarbakır E Tipi Cezaevinde hükümlü bulunan Şemdin Sakıka bomba düzenekli gemi maketi gönderen PKK itirafçısı Fedli Temizyüzün Kürtçe savunma talebi Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK davasında sanıkların Kürtçe savunma talebini reddederken, Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde Şemdin Sakıka yönelik suikast girişiminde bulunan PKK itirafçısı Fedli Temizyüzün Kürtçe savunma talebi kabul edildi. Şemdin Sakıkla aynı cezaevinde kalan sanık Fedli Temizyüz duruşmaya katıldı.

Duruşmada iddia makamı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. İddia makamı, sanık Fedli Temizyüzün, Diyarbakır E Tipi Cezaevinde bulunan Şemdin Sakıkın örgüte ihanet ettiğini öne sürüp, çok iyi korunan bir şahsın örgüt tarafından nasıl öldürülebileceğini ispatlamak için eylemi düzenlediği kaydedildi. Temizyüzün, PKK içinde bomba eğitimi aldığı ve maket geminin kendisi tarafından hazırlandığı kaydedilen mütalaada, sanığın örgüt adına hareket ettiği belirtildi. İddia makamı Temizyüzün TCKnın 302/1 maddesini düzenleyen, Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak ve Devletin birliğini bozmak suçlarından ğırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Sanık avukatı Osman Çelik iddia makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı esas hakkındaki savunmalarını hazırlamak için süre talebinde bulunurken, sanık Temizyüz, mahkemeye 55 sayfadan oluşan Kürtçe savunmasını sundu. Yazılı savunma dışında sözlü savunma yapmayacağını beyan eden Temizyüz, duruşmalara katılmak istemediğini ve muaf tutulmasını istedi. Temizyüzün savunması mahkeme heyeti tarafından tutanaklara 55 sayfalık el yazısı ile Kürtçe savunma olarak yazılmış savunmalarını dosyaya konuldu şeklinde geçirildi.

Taleplerin ardından duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sanık müdafiinin esas hakkındaki savunmasını hazırlaması için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine, Temizyüzün Kürtçe savunmasını Türkçeye çevirmesi için bilirkişi atanmasına ve sanığın duruşmalardan vareste tutulmasına karar vererek 9 Aralık 2010a ertelendi.

Kaynak: Habertürk

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.