banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry Lübnan

Maganda kurşunu mağduru aile adalet bekliyor

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesinde ailesiyle ev bakmaya  giderken başına isabet eden maganda kurşunuyla hayatının kaybeden 12 yaşındaki Mehmet Doğan’ın ölümü olayıyla ilgili yapılan balistik incelemeler sonucunda  tutuklanan A.D.’nin tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.

Olaydan sonra Adıyaman’ın Kâhta ilçesine taşınan Doğan ailesi, çocuklarının ölümüyle ilgili tutuklanan şahsın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İnşaat işçisi 7 çocuk babası Salih Doğan (44) çocuklarıyla birlikte Devteşti mahallesinde ev bakmaya giderken, nereden geldiği belli olmayan maganda kurşununun, en küçük çocuğu 6.sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Mehmet Doğan'ın kafasına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Olayla ilgili araştırmaları derinleştiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili yürütülen çalışmalarda magandaya ulaşmak için 3 binin üzerinde ruhsatlı silahın teker teker balistik incelemesini yaparak, Doğan’ın ölümüne sebep olan silahın sahibi A. D.’ye ulaşmıştı.

Gözaltına alınan şüpheli A. D. tutuklandıktan 3 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Çocuklarının ölümüne sebep olan A. D. ‘nin serbest bırakılmasına tepki gösteren Doğan ailesi, adaletin yerini bulmasını istiyor.

Tokat atmanın bile 6 ay cezası varken, bir insanın ölümüne sebep olan bir şahsın 3 ay sonra serbest bırakılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade eden baba Salih Doğan, “ 9 Kasım eve bir çağrı pusulası geldi, sonra mahkemeye gittik. Orada ifadelerimiz tekrardan alındı. İfademizde şikâyetçi olduğumuzu beyan ettik. Oğlumuzun ölümüne sebep olan adamın serbest kaldığını orada öğrendik. Ben bu olaydan dolayı canımdan, malımdan ve mülkümden oldum. Benim oğlumun nasıl ömrü söndüyse bu adamın da ömür boyu cezalandırılmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“O adam dışarıda dolaştığı sürece bizim acımız katlanıyor”

Ailece ev bakmaya gittikleri sırada oğlunun başına mermi isabet ettiğini belirten anne Hacer Doğan, “ Olayla ilgili 7 ay sonra bir kişi yakalandı ve mahkemeye çıkarılarak 3 ay tutuklu yargılandı ve daha sonra serbest bırakıldı. Nasıl oldu biz de anlamadık. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu ve değersiz mi? Oğlumun canına karşılık 3 ay ceza yatan bu adam serbest kaldı ve bir kere olsun ziyaretimize de gelmedi. Buradan sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum. Lütfen oğlumun ölümüne sebep olan bu adamı yakalayın ve ceza evine atın. O adam dışarıda dolaştığı sürece bizim acımız katlanıyor.” dedi.

Kardeşinin ölümüne sebep olan şahsın serbest kalmasına tepki gösteren abla Sibel Doğan ise şöyle konuştu:

“Geçenlerde eve gelen bir evrak üzerine mahkemeye gittik. Yetkililer, bize yakalanan şahsın serbest bırakıldığını söylediler. Bu haber ile tekrar yıkıldık. Yakalanan şahsın iki amcasının oğlu avukattır. onlar savunma yapmışlar. Biz savcıya ya da hâkime rüşvet verilerek bu katilin serbest bırakıldığını düşünüyoruz. Bu böyle değilse bir çocuğu öldüren bir şahsın elini kolunu sallayarak dolaşması ne anlama geliyor?” şeklinde konuştu. (Ö. Faruk Aydın/Mehmet Eren-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.