banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Maden'in geleceği ile oynanıyor

Elazığ’ın Maden ilçesinde bulunan bakır fabrikasının, hafriyatlarını bakır cevherlerinin bulunduğu bölgeye dökmesine tepki gösteren halk, ilçenin geleceği olan bakır cevherlerinin üzerinin hafriyat ile kapatıldığını belirtti.

İlçenin ileri gelenlerinden Zülküf Yağşan, “Fabrika ETİBANK’ın elinde iken çıkan hafriyat 2-3 kilometre uzakta işletmenin dışına döküyordu. Şimdi bu faydalıydı. Çünkü hafriyatların döküldüğü yerde cevher derinde olduğundan dolayı sorun yoktu. Fakat Yıldız Holding şirketi fabrikayı aldıktan sonra hafriyatını fabrikanın eski yerine döküyor.” dedi.

“Maden’in etrafı bakır cevherleri doludur”

Hafriyatın döküldüğü bölgenin altının bakır cevheri ile dolu olduğunu dile getiren Yağşan, “Oranın altı cevher dolu ve bu cevherlerin üstü hafriyat ile kapatılıyor. Bugün o fabrikayı Yıldız Holding 49 yıllığına almış, kıyamete kadar onun değil. Yarın öbür gün o hafriyatın altındaki cevheri çıkarabilmek için ayrı bir masraf çıkacak. Hafriyat fabrikanın doğu tarafında geçmişte dökülen hafriyat alanına dökülmelidir. Burada Maden’in geleceği etkileniyor. Maden’in etrafı bakır cevherleri doludur. Şimdi bu cevherlerin üstü hafriyat ile kapatılıyor.” ifadelerini kullandı.

Son olarak yetkilileri göreve davet eden Yağşan, ilçenin geleceğine dair proje üretilmediğini belirtti.   (M.Hüseyin Temel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.