banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Urfa Balıklıgöl Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Madde bağımlısı gençler hayata kazandırılacak

 Madde bağımlısı gençleri, hem hayata kazandıracak hem de meslek sahibi yapacak “Bağımsız Doğa Projesi”ni hayata geçirmek adına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin arasında, “Bağımsız Doğa Projesi” protokolü imzalandı.

Sanayisinin hızla büyümesi ve çeşitli nedenlerle Güneydoğu’nun en çok göç alan kenti Gaziantep’te, madde bağımlısı gençlerin hayata kazandırılması için “Bağımsız Doğa Projesi” hayata geçirilecek.

Bölgenin en büyük AMATEM merkezi ile birçok genci hayata kazandıran Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi’nin kentte bulunduğunu vurgulayan Şahin, “Bizim burada gördüğümüz en temel durumlardan bir tanesi çocuklarımızın gerçekten topluma kazandırılması için iş sahibi olmaları, eğitimlerinin tamamlamaları gerekiyor. Bir taraftan eğitimle ilgili okulları yarım kalmış çocuklarımızı Milli Eğitim Bakanlığımız ile tamamlatmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan da bu çocuklarımızı iş sahibi yapmaya çalışıyoruz. Bugün özellikle hem onların rehabilitasyonunda çok büyük pozitif etkisi olan, toprakla uğraşma, seracılık nasıl ekilecek, nasıl biçilecek, neler yapılması gerekiyor bunun tüm bilimsel altyapısını mesleki altyapısını onlara vereceğimiz bir protokol hazırladık. Bu çocuklarımızı hem rehabilite edip hem bir iş sahibi yapacak, iktisatlaştıracak bir protokol hazırladık. Bundan sonraki süreçte zaten şuana kadar 150 çocuğumuzu bu şekilde iş sahibi yaptık topluma kazandırmıştık.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR İl Müdürü Siraç Ekin de, proje hakkında bilgi vererek, Büyükşehir Belediyesi Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı bünyesinde 15 kişinin kurs göreceği projenin protokolünü imzaladıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından Başkan Şahin ve Ekin arasında protokol imzalandı.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.