banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl Yetim Der

Madde bağımlılığı ile mücadele eğitimi başladı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitim,, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel MüdürüDr. Nusret Yazıcı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz, İŞKUR Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürleri ve çok sayıda İŞKUR personelinin katılımıyla İŞKUR Genel Müdürlüğü’nde başladı.

Uyuşturucu meselesinin, ülkelerin tek başına yürüteceği mücadeleyle üstesinden gelinmesi mümkün olmayan tehlikeli bir sorun haline geldiğini belirten İŞKUR Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, eğitimin madde bağımlılığıyla mücadelede en etkin yol olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti: "Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı  kapsamında, Kurumumuz bünyesinde görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarına uyuşturucu ile mücadele ve madde bağımlılarının kariyer planlarına ilişkin 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde bilgilendirme eğitimi verilmektedir. Ankara’da İŞKUR ve Yeşilay işbirliğiyle düzenlenen eğitimler kapsamında 120 İŞKUR personelinin eğitim alması hedeflenmektedir. 2 gün sürecek eğitimlerin, ilk gününde uyuşturucu bağımlılığı hakkında teorik eğitim verilmesi, ikinci günde madde bağımlısı gençlerle temel mülakat teknikleri, kariyer planlama ve işe yerleştirme gibi konularda uygulamalı eğitim verilmesi planlanmaktadır.

Eğitimlerin ardından İŞKUR personelinin uyuşturucu ile mücadele kapsamında farkındalıklarının artırılması, hedef kitleyi daha yakından tanımak ve anlayabilmek, böylece onlara yönelik faaliyetlerin niteliğini artırabilmek amaçlanmaktadır.”

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Müdürü Savaş Yılmaz da, Batı Avrupa ülkeleriyle karşılaştırıldığında uyuşturucunun Türkiye'de küçük bir sorunmuş gibi göründüğünü ancak Türkiye'nin ciddi bir risk altında olduğunu belirterek, "İlkokuldan başlanarak eğitimin her kademesinde uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına ağırlık verilmeli, bu konuda anne ve babalar da eğitilmelidir. Uyuşturucuyla savaş topyekûn bir mücadeleyi gerektirir. Bu konuda eğitim, sağlık ve güvenlik teşkilatlarının yanı sıra bütün kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının iş birliği büyük önem taşıyor. İŞKUR’la yaptığımız bu çalışmayla madde bağımlısı gençlerimizin topluma kazandırılması ve meslek sahibi olmaları hedeflenmektedir.” dedi.

Yılmaz konuşmasının sonunda İŞKUR’la oldukça verimli bir çalışmaya imza attıklarını belirterek katkılarından dolay İŞKUR yetkililerine teşekkür etti.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.