banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Bursa Yusufelililer Kültür ve Yardımlaşma Derneğinde düzenlenen istişare toplantısında konuşan Başkan Edebali, “Toplum olarak güvenlik meselesi olarak gördüğümüz; ancak aslında sağlık ve toplumsal bir sorun olan madde bağımlılığı konusunda toplumsal bir bilinç oluşturmak zorundayız”dedi. Madde bağımlılığının özellikle çarpık şehirleşme nedeniyle çocukların ve gençlerin karşı karşıya kaldığı bir sorun olduğunun altını çizen Edebali, “2011’de Bursa’da lise öğrencileri arasında madde bağımlılığı oranı yüzde 2,4 iken 2013 yılında İstanbul’da lise öğrencileri madde bağımlılığı oranı 10,4’e kadar yükselmiş durumda. Çok yüksek bir artış var. Bu durumun arka planında ise plansız ve çarpık yapılaşma ile sosyal alan ve sosyal faaliyet yetersizliği yatıyor.” şeklinde konuştu.


“Toplumsal refleks şart”
Yıldırım Kent Konseyi’nin göreve başladığı günden bu yana konu hakkında çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Edebali, “Bu alandaki rahatsızlıkta toplumsal olarak bir mesafe kat edemedik. Konu artık Türkiye’nin gündemine de yerleşmeye başladı. Kent Konseyimiz de Yıldırım’daki farkındalığı oluşturacaktır”dedi. Madde bağımlılığı konusunda oluşması gereken bilincin önce ailede oluşması gerektiğinin altını çizen Başkan Edebali, “Toplum olarak bizim bir refleks geliştirmemiz gerekli. Yıldırım’ın genç bir nüfus kaynağı var. Bu kaynağa Tüm STK’lar ile birlikte sahip çıkmalıyız. Belediye olarak kapsamlı bir proje ile çocuklarımızı uyuşturucudan uzak tutmakla kalmayıp, topluma en fazla yarar sağlayacak bir aşamaya getirmeyi hedefliyoruz”ifadelerini kullandı. (Zeki Aras –İLKHA)
 






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.