banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

LYS'yle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavları ile ilgili okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıtı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında yapılan toplantıya Sınavlardan Sorumlu Şube Müdürü Mehmet Alay Temel, eğitimden sorumlu şube müdürü Mehmet Vural ve ortaokul müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılan sınavın genel değerlendirilmesi yapıldı. 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde yapılacak olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavında yaşanması muhtemel sorunlarla ilgili çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Yapılan toplantıda yapılacak olan sınavla ilgili bilgiler verilerek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi sınavı İl genelinde toplam 454 okulda yapılacağı,  sınavlara 43 bin 388 öğrenci gireceği ve  bu sınavda 14 bin 294 öğretmen de sınav görevlisi olarak görevlendirilmesi yapıldığı bilgisi verildi.

Toplantının açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci “Öğrenci başarısının anlık performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayılarak belirlenmesini sağlayan bu uygulama; telafi imkânının sağlanması, merkezî ortak sınavların iki okul gününde yapılması, ortak sınavların, sınav gününe kadar işlenen konuları kapsayacak olması, merkezi sınavların süresinin bir yazılı süresi kadar olması, yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi, her öğrencinin sınavlara kendi okullarında girebilmesi gibi yenilikleri içermektedir” dedi.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sisteminin bu yıl ilk defa uygulanmasına dikkat çeken İlci, Okul yönetici ve öğretmenlerin daha dikkatli olmasını müfredat programlarının sınav tarihlerine kadar mutlaka bitirilmesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci sınava girecek tüm öğrencilere başarı dileklerinde bulunduktan sonra toplantı sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.