banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

LYS başvuruları başlıyor

LYS başvuruları bugün başlıyor. Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) 180 ve daha fazla alan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) başvuru yapabilecek.

LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenlerin, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında başvurularını yapmaları gerekiyor. Başvuru süresinin uzatılmayacağı belirtildi.

LYS başvuruları internet aracılığıyla bireysel olarak ya da herhangi bir Başvuru Merkezi aracılığıyla yapılabilecek. Başvurusunu Başvuru Merkezi aracılığıyla yapan adaylar Başvuru Hizmeti Ücreti ödemek zorunda kalacak.

LYS’lere katılma hakkı elde eden adaylar, 5 LYS’den, hesaplanmasını istedikleri LYS puanına uygun istedikleri sınava katılabilecekler.

LYS'ler 81 il merkezi ve Lefkoşa'da yapılacak ve adaylar girmek istedikleri LYS'lerin hepsine aynı merkezde girecekler.

Başvurusunu internet üzerinden bireysel olarak yapacak adayların, "Başvurunuz sistem tarafından başarıyla kabul edilmiştir" uyarısına mutlaka dikkat etmeleri ve yazıcıdan çıktı almaları yararlarına olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.