banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

LPG Tankeriyle kaçakçılık; 62 Gözaltı

Şanlıurfa Merkezli olmak üzere Şanlıurfa İl Merkezi, Suruç İlçesi ile Van İl Merkezi, Van İli Gevaş İlçesi, Van İli Başkale İlçesi, Van İli Gürpınar İlçesi, Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Batman İli, Muş İli, Bitlis İli ve Bingöl İlinde yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında; 62 Şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.


konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; "Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği ekipleri olarak yapılan istihbarı çalışmalar neticesi 5607 SKM ve 4733 madde 8/4 SKM (TAPDK Bandrolü, Faturası bulunmayan Gümrük Kaçağı Sigara) suçu ile alakalı olarak yurtdışından temin edilen sigaraların Ülkemize kaçak yollardan getirildiği, bu sigaraların İlimiz dâhilinde piyasaya sürüldüğü, bu şekilde Sigara kaçakçılığı yaparak haksız kazanç elde edildiği bilgilerine ulaşılmıştır.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının 2012/5969 sayılı soruşturması ile yürütülen çalışmalar doğrultusunda, Doğu illerinden getirilen kaçak sigaraları Şanlıurfa İline Transit, Kamyonet, Kamyon, LPG Tankeri, Beton Mikseri Tankeri ve benzeri yük taşıyan büyük kamyonların içerisindeki ÖZEL TERTİBATLI (Zulalı) altına gizlemek suretiyle batı illerine dağıtımı gerçekleştirildiği tespit edilmiş ve 19.03.2012 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, 2012 yılı içerisinde Şanlıurfa Merkez, Suruç İlçesi, Siverek İlçesi, Hilvan İlçesi, Viranşehir İlçesi ve Hakkari İli, Muş İli, Ankara İli, Bingöl İli ve Van İllerinde gerçekleştirilen operasyonlar ile TOPLAM 839.800 PAKET gümrük kaçağı sigara ve sigara kaçakçılığında kullanılan (15) araç ele geçirilmiştir. Ele geçirilen kaçak sigaraların gümrüklenmiş değerinin 4.503.670 TL olduğu Gümrük Müdürlüğü tarafından tespit edilmiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan (15) ayrı araca el konulmuştur.

Soruşturma ile ilgili olarak 15/01/2012 günü Şanlıurfa Merkezli olmak üzere Şanlıurfa İl Merkezi, Suruç İlçesi ile Van İl Merkezi, Van İli Gevaş İlçesi, Van İli Başkale İlçesi, Van İli Gürpınar İlçesi, Hakkari İli Yüksekova İlçesi, Batman İli, Muş İli, Bitlis İli ve Bingöl İlinde yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında; 62 Şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapılmıştır.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak Kaçakçılık ve Organize Suç Örgütlerine karşı geçmiş dönemde yürütülen ve birçok suç yapılanmasının çökertildiği başarılı operasyonlara, hassasiyetle ve titizlikle devam edilmektedir. Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır." denildi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.