banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Liseli öğrencilere Müslüman gencin vasıfları anlatıldı

Adana’da öğrencilere yönelik eğitim, kültürel ve sosyal alanlarda faaliyetler sürdüren Mekteb Eğitim ve Kültür Derneği (MEKTEB DER), “Lise Gençlerle Buluşmalar” kapsamında bir program düzenledi. MEKTEB DER Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe çok sayıda lise öğrencisi katıldı.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlanan programda açılış ve selamlama konuşması yapan MEKTEB DER Başkan Yardımcısı İnan Gezgin, dernek olarak iman ve ilim donanımlı bir gençlik için gayretle çalıştıklarını belirtti.

Gençliğin her toplum ve kurumda olmazsa olmaz bir temel öğe olduğunun altını çizen Gezgin, “Bir kurum ya da bir devlet eğer gençlerden yoksun ise o yok olmaya mahkûmdur.” dedi. Japonya ve benzeri ülkeleri örnek veren Gezgin, evlilik ve çocuk yapma oranları çok düşük olan bu tür ülkelerin ne kadar gelişmiş olursa olsun yeni genç neslin yetişmemesi sebebiyle bir gün mutlaka yok olacağını söyledi.

Nefsi arzuları ve dünyalıklar peşinde koşan bir gençlik yerine imanlı bir gençliğin yetişmesi için İslami STK’lara büyük görevler düştüğünün ifade eden Gezgin, genç sahabelerden verdiği örneklerle Müslüman gençlerin vasıflarını anlattı.

“Gençlik döneminde yapılan ibadetler daha faziletli”

Programa konuşmacı olarak katılan Mustazaflar Cemiyeti Adana Şube Başkanı İsa Emre de İslam’ın genç nesle verdiği önem ve yüklediği misyondan bahsetti. Allah’a ibadetle yetişen bir gençliği arzuladıklarının altını çizen Emre, hayatın en verimli ve mükemmel olduğu gençlik döneminde Allah’a yapılan ibadetin daha faziletli olacağını ifade etti. Emre, hiçbir gölgenin olmadığı kıyamet gününde Allah’ın arşında gölgelenecek yedi sınıftan birinin de Allah’a ibadet içinde yetişen genç olduğunu söyledi.

“Ashab-ı Kehf günümüz gençleri tarafından rol modeli alınması gerekir”

Kur’an-ı Kerim’de putları kıran Hz İbrahim’den genç olarak söz edildiğine işaret eden Emre, Allah’ın   “Halil” dost edindiği İbrahim Peygamberin mücadelesine de değindi.  Tevhit rehberi İbrahim Peygamberin yanı sıra gençlerden oluşan Ashab-ı Kehf’in de günümüz gençleri tarafından rol modeli alınması gerektiğini söyledi.

Hz Ali’nin İslam’la şereflendiğinde henüz küçük bir çocuk olduğunu buna rağmen Hz Muhammed’i (sav) savunmak için tüm gayretini sarf ettiğini hatırlatan Emre, İslam davasının böyle bir gençliğin mücadelesiyle insanlığa ulaştırıldığını kaydetti. Musab bin Umeyr ve diğer genç sahabelerin hayatlarından kesitlerde paylaşan Emre, günümüzde de bu şuurda bir gençliğin yetişmesi gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından MEKTEB DER İlahi Grubu’nun seslendirdiği eserlerle devam eden program, kapanış duası ve yapılan ikramlarla sona erdi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.