banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Lice'de sokağa çıkma yasağı sona erdi

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde Hani Mazili ve Çağıl Mahalleleri ile Dakyanus Mahallesi arasında kalan bölgelerde 26 Eylül 2015 günü saat 22.30’dan itibaren İlan edilen sokağa çıkma yasağı bu gün saat 17.00’de sona erdi.

Bölgede PKK’li grupları etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek amacıyla başlatılan operasyonlar kapsamında 27-29 Eylül 2015 tarihleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Konu  ile ilgili Diyarbakır Valiliğinin yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Lice ilçesi Zara bölgesindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet gösteren PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölgede PKK’liler tarafından kullanılan sığınak, barınak ve depo alanlarını tahrip etmek, silahlar ile depo ve sığınaklarda bulunan diğer malzemeleri ele geçirmek, bölgedeki mahallelerde mevcut aranan şahısları yakalamak amacıyla operasyon yapıldığı belirtildi.

Açıklamada devamla, operasyon esnasında, PKK’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlar sırasında vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla ilan edilen sokağa çıkma yasağının 29 Eylül 2015 Salı günü saat 17.00’de sona erdiği belirtildi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.