banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

LGBTİ projesi asrın en büyük musibetidir

HDP’nin parti programına koymuş olduğu LGBTİ’lerin haklarının anayasa güvenceye alınması girişimine âlimlerden tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP ve HDP’nin LGBTİ’lerin haklarını savunmak amacıyla mutabakat imzalamasının işin vahametinin daha ileri dereceye götürdüğünü belirten âlimler, toplumun ahlaki noktada yozlaştırılmasına zemin hazırlayacak bu girişimlere herkesin ortak tepki vermesi gerektiği ifade edildi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan bölgenin kanaat önderlerinden Molla Cemal Çınar, HDP’nin Lut kavminin işlediği hayâsızlığı milletin gözü içine baka baka bir hak olarak sunmasının bir musibet belirtti. Âlim ve akademisyenlere çağrıda bulunan Çınar, bu konuda siyasi partilerden çok ulemaya çok ciddi manada iş düştüğünü söyledi.
Çınar, “Kur’an-ı Kerim'de lanetli toplum olarak, Ben-i İsrail’den sonra Lut kavmi gelir. LGBTİ denilen insan fıtratına aykırı olan, İslam hukukuna son derece aykırı olan ve insanlıkla da bağdaşmadığını bütün dünyanın ortak olarak kabul ettiği bir şeydir. Hele hele mütedeyyin olan Kürt halkının hakları adı altında böyle bir hayâsızlığı hak diye milletin gözünün ortasına baka baka sunması ayrı bir felaket ayrı bir musibettir.” şeklinde konuştu.
Çınar, konuşmasına şöyle devam etti: “Şimdi erkeğin erkekle, kadını kadınla evlenebilmesi gibi dine insana namusa haysiyete iffete bu kadar aykırı bir meseleyi kanun güvencesi altına almaya çalışmak dünya siyasetinde seçime giren bir siyasi partinin seçim propagandası içerisine aldığı görülmemiştir. Yani İsrail’de, Amerika’da, İngiltere’de ve Fransa’da seçme giderken biz böyle bir hak talep ediyoruz diyen bir parti şimdiye duymadım.”
CHP ile HDP’nin beraberce eş cinselleri kanun güvencesine almak amacıyla kendi aralarında bir mutabakat imzalamasını değerlendiren Çınar, bunun ise ayrı bir felaket olduğunu dile getirdi.
“Siyasi partilerden çok ulemaya çok ciddi manada iş düşüyor”
“Allah-u Teala’nın bu konuda bizi asrın en büyük bela ve musibetiyle imtihan ediyor” diyen Çınar, bu konuda siyasi partilerden çok ulemaya çok ciddi manada iş düştüğünü söyledi.
Çınar, “Kur’an-ı Kerim'e biz baktığımızda ‘Ben-i İsrail kavminin lanetlenmesinin sebebinin birincisi haddi aşmak ikincisi ise yapılan kötülükleri men etmemek olduğunu görüyoruz. Bu gün bütün İslam âlimlerine sesleniyoruz bu melanetliğe bakıp, bu kötülüğe sessiz kalırsak Allah’ın lanet ettiği kavimlerin melanetine mazhar kalma ihtimali gibi bir tehlikemiz var.
Müslüman bir toplumda zinanın da ötesinde olan bir lezbiyenlik ve eşcinselliği bir insan hakkı olarak çekinmeden halkın içinde söylenmesini ve böyle bir rezaletin Hak kelimesi ile aynı yerde aynı cümlede zikredilmesinden utanıyorum. Bu konuda bütün ehl-i ilme, akademisyenlere, diyanete, vaizlere, hatiplere, imamlara kısacası tüm insanlığa ciddibir sorumluluk düşüyor.” ifadelerini kullandı.
“Bu konuyu konuşmak herhangi bir parti muhalefeti değil İslami bir sorumluluktur”
Toplumun ahlaki yapısını tehdit eden bu adımlara tepki göstermenin siyasi bir partinin oylarını düşürme şeklinde algılanmasının doğru olmadığını belirten Çınar, "Bu bir parti meselesi değil. Burada resmen bir dinimize, imanımızı, iffetimize ciddi bir manada bir saldırı var.Yeryüzünde benzeri olmayan bir şeyi bu topluma dayatıyorlar. Bu konuyu konuşurken bir parti meselesi veya parti muhalefeti değil burada Allah’ın dinine, Müslümanların namusuna dil uzatılan bir meselenin kanun güvencesi altına alınmaya çalışılmasına dur dememiz lazımdır. Eğer bugün yeterli bir tepki gösterilse idi ne HDP ne de CHP böyle serbest bir şekilde bunu savunamazdı.” (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.