banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kuyumcular: Seçim sonucu altın fiyatlarını etkiler

Seçim öncesi Tarihi Diyarbakır Kuyumculular Çarşısı esnafı ile yaptığımız röportajda görüş belirten kuyumcu esnafı, seçim sonucunda çıkacak olan koalisyon yâda tek parti hükümetinin altın fiyatlarına etki edeceğini söyledi.

Her konuda istikrarın önemli olduğunu, Türkiye’deki istikrarın da altın fiyatlarına olumlu etki edeceğini belirten kuyumcu esnafı Muharrem Bülbül, “Tabi ki istikrar olmazsa altın fiyatlarında dengesizlik olur. Dolayısıyla insanlar altına yatırım yapmaktan korkar.  Seçimden çıkacak olan koalisyon altın için kötü bir gidişat olabilir. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşlar seçimin sonucunu beklemeleri gerekir.” dedi.

“Yatırım seçim sonucuna göre yapılmalıdır”

Engin Çoban isimli esnaf, seçim sonuçlarının iyi bir şekilde sonuçlanmasının döviz kurunu da etkileyeceğine vurgu yaparak, “Şayet döviz düşerse altın fiyatlarını da etkileyecektir. Altın gerilemeye başlar ve böylece piyasalar sakinleşir. Bir kuyumcu olarak beklentilerimiz bunlar. Çıkacak olan koalisyon hükümeti altın fiyatlarını illaki olumsuz bir şekilde etkileyecektir. Türkiye ekonomisi için tek partinin iktidar olması daha iyi olacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Çoban, altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların yatırımdan çok zamanlamaya dikkat etmeleri ve istikrarlı bir dönemde yatırım yapmaları gerektiğini söyledi.

Tek parti hükümetinin hem ülke ekonomisi için hem de altın piyasası için daha iyi olacağını ifade eden kuyumcu Saffet Mutlu ise  “Çünkü eskiden yatırım yapan müşterilerimiz son zamanlarda altına yaptığı yatırımları geri çekmektedir. Altına yatırım yapmak isteyenler seçim sonucuna göre hareket etmelidirler. Şu an altın fiyatlarındaki istenmeyen rakamlar tamamen Türkiye’nin istikrarsız durumundan kaynaklanıyor “ ifadelerini kaydetti.(Yunus Sırat-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.