banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kutlu Doğum etkinlik takvimi belli oldu

Her yıl düzenlediği Kutlu Doğum etkinlikleriyle yüzbinleri meydanlara toplayan Peygamber Sevdalıları Platformu 2016 yılı Kutlu Doğum etkinliğini ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi’ temasıyla yapacaklarını duyurdu.

Nisan ayında yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliklerinin altyapısının tamamlandığını belirten Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, bu yılki kutlu doğum etkinliklerinde ilk olarak hazırlamış oldukları ‘Peygambere Uyun ki Allah Sizi Sevsin' kitabını hediye olarak tüm halka ulaştıracaklarını söyledi.

Kutlu doğum etkinlikleri için kendilerine 300’den fazla müracaat yapıldığını belirten Oğraş, Türkiye geneli yapılacak olan Kutlu Doğum etkinliklerini bu yıl da tüm hızıyla yürütmeye çalışacaklarını ifade etti.

İlk etkinlik 26 Mart'ta

İlk etkinliklerini 26 Mart’ta Adıyaman’ın Samsat ilçesinde gerçekleştireceklerini duyuran Oğraş,   Merak edilen diğer büyük illeri sırasıyla şu şekilde açıkladı,  “3 Nisan Adana, 10 Nisan Gaziantep, 17 Nisan Diyarbakır, 24 Nisan İstanbul,  yine 24 Nisan Batman ve Van’da gerçekleştirilecektir."

Oğraş, belirtilen illerde etkinliklerin yapılması için yetkili kurumlarından izinlerinin alındığı ve belirlenen tarihte etkinliklerin gerçekleştirileceğini kaydetti.

 “Halka Peygamber aşkını anlatacağız”

Halkın yoğun katılım göstereceklerinin altını çizen Oğraş, her geçen yıl Kutlu Doğum coşkusunun daha da arttığına dikkat çekerek, “Gerek âlimlerimiz, kanaat önderlerimiz ve gerekse vatandaşlarımız Peygamber Sevdalıların düzenleyeceği bu tür etkinliklerde özellikle yer almalarını istiyoruz. Çünkü bu kutlu bir sevdadır.  Bu sevda kimsenin tekelinde değildir.  Her ne kadar biz vesile oluyorsak da buna herkes kendi işi gibi bakmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Ümmetin vahdete en fazla ihtiyaç duyduğu bir zamanda olduğuna dikkat çeken Oğraş,  “İnşallah hepimiz bu çalışmanın içerisinde tek yumruk olacağız. Tek reçete,  'Kılıç ve merhamet Peygamberi'nin gölgesi altında birleşip dünyaya haykırabilirsek Siyonistlerin Müslüman dünyasında yürüttükleri bu tür saldırı ve işgal girişimleri sonuçsuz kalacak ve akamete uğrayacaktır.” diye belirtti.

Kutlu doğum etkinlikleriyle halkın önüne tekrardan çıkacaklarını ve halka peygamber aşkıyla birleşmenin yolunu anlatacaklarını söyleyen Oğraş, herkesin atacağı bu hayırlı adımda peygamberin şefaatinden mahrum kalmayacaklarını söyledi.

“Şiir ve makale yarışması başlamıştır”

Salavat seferberliğinin de tüm hızıyla devam ettiğini ifade eden Oğraş,  şiir ve makale yarışmasının da yapılacağını hatırlatarak “Halkımız gecesini gündüzüne katarak salavat seferberliği yürütüyor. Bu çerçevede   ‘Kılıç ve Merhamet Peygamberi’ teması üzerine 1 Mart’tan 31 Mart’ta kadar sürecek olan şiir ve makale yarışması düzenlenecektir, yarışma 1998 doğum öncesi ve sonrası olmak üzere iki kategori üzerinden yapılacaktır.  Allah-u Teâlâ bu kutlu yolda herkesin yapacağı hayrı şimdiden kabul etsin inşallah.”  şeklinde konuştu.  (Yunus Sırat- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.