banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Kuşaktan kuşağa zulüm

Kuşaktan kuşağa zulüm

Yarışmada birinci oldu, başörtüsünden dolayı sahneye çağrılmadı...

 Adana'da Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan lise ikinci sınıf öğrencisi Şaziyenur Erdoğan, başörtülü olduğu için törende sahneye çağrılmadı. Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törenin ardından seyirciler dağıldıktan sonra öğrenciye ödülü verildi.

Adana'da Polis Haftası nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan lise ikinci sınıf öğrencisi Şaziyenur Erdoğan, başörtülü olduğu için törende sahneye çağrılmadı. Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilen törenin ardından seyirciler dağıldıktan sonra öğrenciye ödülü verildi. Yaşanan olaya öğrenci ve ailesi büyük tepki gösterdi. 20 yıl önce kendisinin de benzer mağduriyetler yaşadığını kaydeden anne Serpil Erdoğan, "Aradan geçen 20 yılda hala hiçbir şeyin değişmemiş olması beni derinden üzdü." dedi.

Polis Haftası etkinleri kapsamında çeşitli dallarda yarışmalar düzenlendi. Dereceye giren öğrenciler Atatürk Parkı'nda yapılacak törende ödülleri verilmek üzere davet edildi. Emniyet tarafından aranan Erdoğan ailesine de "Çocuğunuz yarışmada birinci oldu. Atatürk Parkı'nda sahneden şiirini seyirciler önünde okuduktan sonra ödülü takdim edilecek." denildi. Haber üzerine büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Şaziyenur Erdoğan, törende ilk başlarda her şeyin normal olduğunu söyledi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, Kemal Serhadlı Polis Yüksekokulu Müdürü Mahmut Çakır ve diğer yetkililer Atatürk anıtına çelenk koydu, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Törende konuşmalar devam ederken platform arkasında da dereceye girecek öğrencileri sahneye çıkarmak için hazırlık yapılıyordu. Öğrenciler sıraya konuldu ve şiir yarışmasında birinci olduğu için de en öne Şaziyenur Erdoğan alındı. Ancak öğrencinin başörtülü olduğu görülünce önce arkaya alındı, sonra da velisini çağırması söylendi. Bu sırada Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez'e de birinci gelen öğrencinin başörtülü olduğu haber verildi. Salih Kesmez, öğrencinin sahneye çıkarılmaması talimatını verdi. Bunun üzerine ailesine durumu izah etmek amacıyla tören alanından uzaklaştırıldı. Şaziyenur ve annesi tören alanından uzaklaştırılırken yarışmada ikinci ve üçüncü olanlar sırayla sahneye çıkarak şiirlerini okudu ve protokol üyelerinden ödüllerini aldı. Şaziyenur Erdoğan bir taraftan yaşlı gözlerle arka taraftan sahneyi izlerken bir yandan da polis memurunun ezile büzüle kendisini ve annesini ikna etmek için anlattıklarını dilemeye çalışıyordu.

Son olarak Şaziyenur'un başörtülü olması nedeniyle sahneye çağrılmayacağını belirtilen polis memuru, cebindeki hediyeyi çıkarıp öğrenciye verdikten sonra evine yolladı.

"Bu tavırdan sonra dünyanın en büyük ödülünü verseler..."
Bu durum karşısında neye uğradığına şaşırdıklarını ifade eden Şaziyenur ve annesi, uzun süre bu şok halinden çıkamadığını ifade etti. Birinci olduğunu duyunca çok sevindiğini ve büyük bir heyecanla tören alanına koşarcasına gittiğini söyleyen lise öğrencisi Şaziyenur, uğradığı muamele karşısında dünyasının yıkıldığını ifade etti. "Büyük hayal kırıklığına uğradım." diyen Erdoğan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tören açık havada bir parkta yapılmasına rağmen böylesine çağ dışı bir muameleye uğramak, beni derinden etkiledi. Psikolojim bozuldu. Çünkü üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gördüm orada. O muameleden sonra bana dünyanın en büyük ödülünü de verseler, bu kırgınlığımı gideremezler."

Televizyonda şehit olan bir polis memuru ile ilgili haberi izlerken ailesinin duyduğu üzüntüden etkilendiğini ve bunun üzerine yarışmaya katıldığı 'Benim kahraman babam' adlı şiiri kaleme aldığını kaydeden Şaziyenur Erdoğan, tüm ısrarlara rağmen uğradığı muamelenin ardından şiirini bir daha okumadı.

20 yıl önce  bana yapılanın  kızımın başına gelmesi çok üzücü
Bu durum karşısında neye uğradığına şaşırdıklarını ifade eden Şaziyenur ve annesi, uzun süre bu şok halinden çıkamadığını ifade etti. Birinci olduğunu duyunca çok sevindiğini ve büyük bir heyecanla tören alanına koşarcasına gittiğini söyleyen lise öğrencisi Şaziyenur, uğradığı muamele karşısında dünyasının yıkıldığını ifade etti. "Büyük hayal kırıklığına uğradım." diyen Erdoğan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Tören açık havada bir parkta yapılmasına rağmen böylesine çağ dışı bir muameleye uğramak, beni derinden etkiledi. Psikolojim bozuldu. Çünkü üçüncü sınıf vatandaş muamelesi gördüm orada. O muameleden sonra bana dünyanın en büyük ödülünü de verseler, bu kırgınlığımı gideremezler." Televizyonda şehit olan bir polis memuru ile ilgili haberi izlerken ailesinin duyduğu üzüntüden etkilendiğini ve bunun üzerine yarışmaya katıldığı 'Benim kahraman babam' adlı şiiri kaleme aldığını kaydeden Şaziyenur Erdoğan, tüm ısrarlara rağmen uğradığı muamelenin ardından şiirini bir daha okumadı.

BENİM KAHRAMAN BABAM
Benim babam çok ünlü biri

Annem onun gazetedeki resmine hayran hayran bakıyor.

Gazeteyi okşarken yakaladım kaç kere

Belki bilirsiniz, geçenlerde haberlere çıktı benim babam.

Manşetlerden düşmedi günlerce, hep babamı izledik haberde

Herkes benim kahraman babamı konuşuyordu.

Benim kahraman polis babam.

Bakkal amca "Gurur duy babanla" demişti.

Kahvede de benim kahraman babam vardı, komşuda da

Herkes bir şeyler fısıldıyordu.

Evet, babam kahraman bir polisti ama ben de 9 yaşındaydım.

Bana neden anlatmıyorsunuz babamı, hem o nerede?

Hani bana gelirken söz verdiği bisikletimi de getirecekti.

Bisiklet gelmesine geldi de peki babam nerede?

Anneme sordum geçen gece

Sadece okşadı başımı, buruk bir gülümseme yayıldı dudaklarına, cevap vermedi.

Daha fazla dayanamadım yine sordum.

Ama bu sefer verdiği cevap kor gibi düştü yüreğime.

"Canım benim. Senin baban uzaklarda, şimdi seni izliyor ve gülümsüyor."

Anladım ve sadece sustum.

Şaziyenur Erdoğan

Yeni Akit / Milli Gazete

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.